Елитната и Областна футболна група – Север, събуждат футболните вълнения в 18 населени места в региона

Първенствата на Елитната областна група и Областна група – Север, се подновяват този уикенд. Мачовете в двете групи стартират на 30 и 31 март.

В Елитната група въпросите, които очакват отговор в предстоящите девет пролетни кръга, са – ще остане ли „Земеделец-93“ недосегаем на върха в класирането и ще допуснат ли грешка поне в един мач козловчани. Миналогодишният първенец няма дори равенство през есента и завърши първи с пълен актив от 27 точки и голова разлика 30:6. По-интересно е на подстъпите към върха, където четири отбора са подредени през две точки и имат шансове да са подгласници. Втори са „Левски-1986“ (Стражица) с 19 точки, трети „Левски“ (Лясковец) със 17 т., четвърти „Лато“ (Алеково) с 15 т., пети „Изгрев-93“ (Царевец) с 13 точки. Плътно до тази група е и „Удар“ (Б. черква) с 12 точки.

В Областна група – Север, битката за първото място не е приключила и в нея са замесени два павликенски и два свищовски отбора. Есенен лидер е ФК „Недан“ (Недан) с 22 т., пред „Светкавица“ (Михалци) с 19 т., „Атлетик“ (Свищов) и ФК „Морава“ (Морава) с по 16 точки. В тази четворка всеки може да победи всеки, стига да има ден, но все пак като стабилност в изявите се изявява неданският отбор, който допусна само едно равенство в осем мача през есента като гост на „Светкавица“ – 1:1.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *