Инж. Добрев се срещна с медалистите на „Хемус таекуондо център” от Мултиевропейските игри

Кметът на Общината инж. Добромир Добрев се срещна със състезателите на „Хемус таекуондо център” Милица Петрова и Йордан Добрев. Двамата са медалисти от Мултиевропейските игри, които се проведоха от 21 до 24 март в „Асикс Арена“ София. Горнооряховските състезатели участваха в последния ден в дисциплината пумсе. Милица Петрова и Йордан Добрев завоюваха бронз при двойките в конкуренцията на отбори от Гърция и Испания, както и още един български отбор от София. След това поотделно двамата участваха в отбор тройки юноши и девойки, където завоюваха златни медали. Така двойката Милица Петрова и Йордан Добрев спечелиха квоти за участие в XIV Европейско първенство по пумсе, което ще се проведе в Анталия, Турция в началото на април. Също така ще участват в тройка отборите при юноши и девойки с други състезатели от националния отбор.

Веднага след Европейското двамата ще вземат участие на първото Европейско плажно първенство също в Анталия. В отбора за плажното са включени и старши треньорът на „Хемус таекуондо център“ Румен Димитров, който ще участва в отбора на тройка при мъжете, както и Симона Димитрова. Състезателката ще е в тройка при девойки със своята съотборничка от „Хемус” Милица Петрова и с и трета състезателка от София. Йордан Добрев също ще участва в тройка юноши с други двама състезатели от националния отбор. За Симона това е дебют на такъв форум. За Милица Петрова това е трето подред Европейско. През 2015 г. тя се класира пета в Белград на XII Европейско заедно с Румен Димитров. През 2017 г. става бронзова медалистка в Родос и печели вицесветовна титла с Румен Димитров отново в Родос от Вторите световни плажни игра. Йордан Добрев има пето място на Европейското първенство в Родос през 2017 г. в тройка кадети.

Това е шестото поредно Европейско първенство за клуба от 2007 г. насам, сподели днес Румен Димитров. Старши треньорът изрази благодарност към ръководството на Общината за условията за спорт, предоставени на състезателите от горна Оряховица. Имаме едни от най-добрите условия изобщо в България за нашия спорт, без да преувеличавам. Медалите на нашите състезатели са съвкупност от добра база за тренировки, лични качества на състезателите. Не на последно място са и родителите, които са съпричастни за всичко, сподели Румен Димитров.

На срещата в Гербовата зала на Общината присъстваха още и заместник-кметът Йорданка Кушева, както и общинските съветници Димитър Николов – председател на постоянната комисия „Спорт и младежки дейности“ и Иван Момъков – председател на постоянната комисия „Образование, култура и религия“. С поредните успехи на нашите състезатели, ние отново потвърждаваме, че екипът на инж. Добрев води правилната политика по отношение на работата си с младите хора, спортистите и талантливите деца от общината, каза Димитър Николов. Той увери, че спортът наистина е изведен като приоритет за общинското ръководство.

Имате хъс и воля за победа, заложени в сърцата си. Върнете се от Анталия с още повече медали, пожела на състезателите от „Хемус таекуондо център“ кметът инж. Добромир Добрев.

Информация от българската федерация по таекуондо

Националите по пумсе заминават за 14-то Европейско по Пумсе и 1-во Европейско плажно с надежда за медали. След успешното представяне на „WTE Multi European Championships 2019 – Poomsae“, където българските състезатели грабнаха девет златни, седем сребърни и пет бронзови медала, 20 национали ще се борят с над 650 противника от цяла Европа за медали на „14th Taekwondo Europe European Poomsae Championships“ в периода 2-4 Април 2019 г. Това Европейско е рекордно по брой участници в дисциплина Пумсе, след което 9 състезателя ще участват и на „1st Taekwondo Europe European Open Taekwondo Beach Championships“ на 6 Април. Състезатели и треньори тръгват мотивирани на предстоящите състезания и изказват своята благодарност за подкрепата на Българска Федерация по Таекуондо и лично на нейния Председател, Първи вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз и Председател на новоучредената федерация по таекуондо на държавите от Европейския съюз Слави Бинев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *