Представители на немската фондация „В помощ за България“ посетиха горнооряховската болница

Юрген Мюлер и съпругата му Риа Мюлер, както и българските сътрудници Изабел Шимидова и Преслав Петров се срещнаха с управителя на болницата д-р Иван Иванов, с началника на АГО д-р Михаил Милатович, както и с екип на отделението, в което са направени ремонти със 6 000 лева, дарени от тях.
През есента бяха ремонтирани ремонтирани две стаи, монтиран окачен таван в санитарния възел и отстранен голям проблем във ВиК системата, който водеше до течове и влага в съседни помещения. Гостите разгледаха ремонтираните помещения и останаха много доволни, и раздадоха малки сувенири на екипа. Те споделиха, че в момента кандидатстват за още средства от немска компания за техника, за да осигурят средства за довършване на ремонтите в АГО.
Припомняме, че до момента немската фондация „Помощ за България“ е дарила над 22 хиляди лева за лечебното заведение. Със средствата бе направен основен ремонт на боксовете в кърмаческия сектор на Детско отделение, бе ремонтирана и модернизирана млечната кухня, и оборудвана с нови електроуреди. В отделението бе направен основен ремонт и на санитарните възли. През последните две години на няколко пъти дарителите посетиха болницата, за да се запознаят как са оползотворени средствата за ремонти. При всяко посещение те пристигаха с играчки и лакомства за болните деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.