35 четения

Разследват общинари от Стражица за присвояване по сигнал на ДАНС

Районна прокуратура в Горна Оряховица разследва общински чиновници от Стражица за присвояване на вещи и пари. Досъдебното производство било образувано още през миналата година след сигнал на ДАНС. При своя проверка по други сигнали Държавната агенция за национална сигурност била засякла неправомерно използване на служебни телефони за други цели.

На 27 март 2019 г. в общината бяха извършени обиски без много шум и без видимо полицейско присъствие. Процесуално-следствените действия са били свързани с доброволно предаване на документация от значение за разследването. С цел да не се затруднява дейността на общинската администрация по текущото за деня обслужване на гражданите, предаването на съответните документи е организирано в сградата на общината. Досъдебното производство е образувано за длъжностно присвояване на вещи, собственост на Община Стражица, съобщи Апелативна прокуратура след запитване на медии. След анализ на приобщените като доказателства материали ще се прецени налице ли са основания за привличане на конкретно лице към наказателна отговорност.

Разследването на районната прокуратура не е свързано с кмета и неговите заместници, нито с главен счетоводител. Този вид общински служители се разследват от спецпрокуратурата у нас, а за Стражица данни за такива проверки засега няма.

Н. ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Разследват общинари от Стражица за присвояване по сигнал на ДАНС

  • 31.03.2019 в 14:31
    Permalink

    Това разследване е толкова ялово,.че сигурно Пурко го е извършил.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *