СУ „Иван Николов Момчилов“ – град Елена взе участие в ученическата философска конференция „ЧОВЕК-СВЯТ“

Началото на философската конференция е поставено на 22.11. 1996 година във връзка с честването на 20 г. от създаването на СУ „Епископ Константин Преславски“ град Бургас под мотото „ЧОВЕК-СВЯТ“. Инициатор и традиционен домакин на конференцията е СУ „Епископ Константин Преславски“. Организатори са община Бургас, РИО на МОН и училището – домакин.

Откриването на тази годишната конференция бе в 17:00 часа на 21.03. 2019 г. в зала „Апостол Карамитев“ на СУ „Епископ Константин Преславски“. На 22.03 работата протече в три възрастови групи. За ученици от IV и V клас предизвикателството бе под мотото „Приказки с неочакван край“, като задачата беше да довършат приказка по избор, акцентирайки върху моралните качества и духовните ценности. Учениците от VI и VII клас представиха проекти на тема „Не мога да се върна към вчерашния ден – тогава бях друг човек“ от „Алиса в страната на чудесата“ на Луис Карол. Най-големите участници от VIII до XII клас защитаваха есета, разкази, разсъждения по зададени предварително теми.

Тази година в ученическата философска конференция „ЧОВЕК-СВЯТ“ взеха участие над 80 ученици от 30 училища от цялата страна. Едно от училищата, включило се във форума бе СУ „Иван Николов Момчилов“ – град Елена. Ученичките Даяна Славова от VIIа клас и Тюркен Мустафова от Xa клас с научно ръководство – Десислава Цончева, достойно представиха своите есета.

Да си пожелаем нашето участие да стане традиция, защото учениците от СУ „Иван Момчилов“ имат заложбите и потенциала да се представят подобаващо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *