17 четения

Жена с две матки роди три бебета

Майка от Бангладеш роди близнаци почти месец след раждането на недоносено момче.  20-годишната Арифа родила първото бебе в края на февруари, а 26 дни по-късно постъпила отново в друга болница, след като почувствала болки в корема. Лекарите установили, че тя все още е бременна с близнаци във втора утроба и извършили спешно цезарово сечение. Близнаците са здрави и са изписани без усложнения, предаде БГНЕС.
“Бяхме много шокирани и изненадани. Никога преди не съм виждал подобно нещо‘, споделя д-р Поддар. Според него Султана и нейният съпруг са “много бедни” и тя “никога преди не е правила ултразвук”, преди да роди. “Тя нямаше представа, че очаква още две бебета. Извършихме цезарово сечение и тя роди близнаци, момче и момиче”, допълва лекарят. Гинеколог в Сингапур разказа, че didelphys – явлението да притежаваш две утроби – “не е толкова рядко, колкото мислят хората”.
“Ако се извърши преглед навреме, много ясно ще можем да видим две матки”, заявява лекарят. “Това се дължи на три овулирали яйцеклетки, които са били оплодени по едно и също време в нейния фертилен период, което е довело до появата на три ембриона.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *