60 четения

Държавата удря рамо на Велико Търново за отварянето на нови клиники в града

НА ДНЕВЕН РЕД Е ОТВАРЯНЕТО НА НЯКОЛКО НОВИ КЛИНИКИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, СТАНА ЯСНО СЛЕД РАЗГОВОРИТЕ НА КМЕТА ДАНИЕЛ ПАНОВ СЪС ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР КИРИЛ АНАНИЕВ. Частни инвеститори се обърнали към министерството да ги насочи към подходящи места за модерни лечебници, като от ведомството са препоръчали старата столица. На първо време от кметството са представили информация за свободни общински сгради, които могат да се предоставят на частните инвеститори. Варианти за тях са имоти на тубдиспансера в района на Света гора – над жп гарата, неизползваеми помещения в Стара болница, които са в активите на общинските тубдиспансери, както и част от имотите на бившето сержантско училище, които държавата предостави на община Велико Търново. Кметът е дал и справка за няколко затворени общински училища, които пък могат да бъдат превърнати в домове за възрастни.

НАЙ-ГОЛЯМ ИНТЕРЕС ЗА ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е ЗА СЪЗДАВАНЕТО ЗА ОРТОПЕДИЧНА КЛИНИКА, КАКТО И ЗА ТАКАВА ПО ЕСТЕТИЧНА ХИРУРГИЯ, разбра „Борба“. Ако проектите бъдат реализирани, болярският град ще се конкурира с Плевен по отношение на здравния туризъм.

Стоматологична клиника, както и специализирана банка за стволови клетки, също може да бъдат направени в старата столица, а от местната администрация обещават пълно съдействие.

Стилян НАЙДЕНОВ

3 коментара за “Държавата удря рамо на Велико Търново за отварянето на нови клиники в града

 • 01.04.2019 в 13:18
  Permalink

  Уникална статия с точна и конкретна информация. Браво на писарушкото!

  Отговор
 • 02.04.2019 в 23:37
  Permalink

  А кога държавата и кмета ще ударят рамо за нови международни инвестиции в промишлеността на Търново??? Или ще си останем града на 500-те лева заплати, фабричките за вафли и щастливите ресторанти и кръчми? Може идеята да е да станем новият Слънчев бряг – алкохолен и гастро туризъм в сърцето на майка България??? Но на мен не ми харесва. А на вас харесва ли ви???

  Отговор
 • 06.04.2019 в 11:05
  Permalink

  Поздравления за частните инвеститори,които са се обърнали към Министерството с молба за откриване на съответните клиники в града ни. Но вместо тази по естетична хирургия,да бяха открила клиника по УНГ,тъй като заболеваемостта на горните дихателни пътища надминава всякакви граници,а болните са принудени да търсят подобни отделения в болници на Габрово или Плевен,тъй като някои “умни“ глави закриха отделението УНГ в града.Не знам,или по-точно ясна е причината за клиника по естетична хирургия….Ако в това не намираме комерсиалност,то здраве да е…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *