72 четения

Ученици и учители от Езикова гимназия бяха на посещение в Букурещ

ОСЕМ УЧЕНИЦИ И ТРИМА УЧИТЕЛИ ОТ ПРОФИЛИРАНА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО БЯХА НА ПОСЕЩЕНИЕ В БУКУРЕЩ. Групата е била гост на Централното училище в Букурещ по проект „Градовете на Европа: огледала на миналото, образи на бъдещето“. Търновската гимназия работи по този проект заедно с още едно училище от Франция и едно от Литва.

Участниците в срещата са обсъждали националните традиции и стереотипи. Основен акцент в проучванията им е било развитието на архитектурата на румънската столица от „Бел епок“ до периода на комунизма. Езикова гимназия е била представена от зам.-директора Тошко Христов, Адриана Мъглова, учител по френски език, Драгомир Дачев, който преподава история, и от учениците Валентина Блажева, Вероника Калчева, Виктория Заркова, Гергана Ганева, Иоан-Парашкев Петров, Любомира Нанева, Мирела Иванова и Пенка Димитрова.

Те са били гости на едно от най-старите училища, създадено още през 1851 г., а през септември ще бъдат домакини на следващата работна среща по проекта. Тогава учениците от езикова гимназия ще представят най-интересните паметници на културно-историческото ни наследство и ще разискват проблемите на туризма за устойчивото развитие на града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!