95 четения

Основен ремонт на мост затваря пътя между Килифарево и Плаково

Обходният маршрут е през село Големаните

 

ОСНОВЕН РЕМОНТ НА МОСТ ЗАТВАРЯ ОТ ДНЕС (2 АПРИЛ) ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЯ ПЪТ МЕЖДУ КИЛИФАРЕВО И СЕЛО ПЛАКОВО. Строителните дейности по съоръжението над р. Белица са по разработен от Община Велико Търново проект, който ще бъде финансиран със средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Ще бъдат ремонтирани и подходите към моста.

Докато траят дейностите, движението ще се осъществява по обходния маршрут Килифарево – път II-55 (Велико Търново – Гурково) – с. Нацовци – с. Големаните – с. Плаково (двупосочно). По това трасе ще пътува и автобусната линия между Велико Търново и с. Плаково.

Комисията одобри за финансиране и още един основен ремонт на мост, намиращ се на територията на общината – съоръжението над р. Елишин, което е част от пътя Велчево – Плаково. Строителните работи започват от сряда (3 април) и ще наложат затваряне на отсечката между двете села. Обходният маршрут ще бъде Велико Търново – Присово – път III-5302 – отклонение към с. Велчево – Къпиновски манастир.

Около 800 000 лева са средствата, отпуснати за реконструкциите на двата моста. Очакванията са, че строителните дейности ще продължат около два месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *