24 четения

Шестокласници от ОУ „Бачо Киро“ бяха в Италия по международен проект

ШЕСТОКЛАСНИЦИ ОТ ОУ „БАЧО КИРО“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО БЯХА В ИТАЛИЯ ПО МЕЖДУНАРОДНИЯ ПРОЕКТ „ДА ОТКРИЕМ НАШИТЕ КОРЕНИ“. Проектът е двугодишен и се реализира от ОУ „Бачо Киро“ по програма „Еразъм +” и е в партньорство с училища от Швеция, Полша, Гърция, Турция и Италия.

Учениците Емануил Серафимов, Йоанна Дамянова, Ния Владова, Георги Здравков и Божидар Николов участваха в първата работна визита, която се е състояла в италианския град Матера. Там те са представили някои от най-интересните ястия от традиционната българска кухня и са се запознали с образователната система на Италия, града и училището, което е било домакин на работната среща.

Децата са участвали и в няколко уъркшопа за приготвяне на традиционна италианска паста и в заниманието „От фреска до стенопис“.

В програмата са били включени и посещения на исторически забележителности от град Матера, в храма на Хера в град Метапонто и археологическия музей в Поликоро.

Идеята на проекта „Да открием нашите корени“ е учениците да опознаят още по-добре родната си история и ценности, да научат повече за различните вярвания и обичаи на всяка партньорска държава и да могат да общуват свободно със свои връстници от други религии и култури.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!