45 четения

Прогноза за времето през периода 05 – 11 април 2019 г.

В петък  ще преобладава незначителна  облачност до ясно. През деня ще духа слаб до умерен  вятър  от изток-югоизток. Максималните температури  ще бъдат  между 19° и 22°.За В. Търново се очаква  максимална температура  около 21°. Атмосферното налягане   ще се понижава. Над  западните и  централните части на Стара планина ще има  незначителна облачност.  Ще духа умерен до силен  вятър от юг-югоизток. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около  11°. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около 5°. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 31.0° през 1998 г., а най-ниската измерена минимална температура е  минус 3.1° през 1981 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 54 минути и ще залезе в  19  часа и 46 минути.

Фаза на Луната:  новолуние.

В събота преди обяд ще има променлива до значителна облачност. След обяд  ще преобладава  време с незначителна облачност до ясно.  През деня ще духа слаб до умерен  вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между  3° и  6°.  Максималните температури  ще бъдат  между 19° и 22°.

В неделя преди обяд облачността ще се увеличи и след обяд ще бъде значителна. Късно след обяд и вечерта на места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток- североизток. Минималните температури ще бъдат между 4° и  7°.  Максималните температури  ще бъдат  между 17° и 20°.

В понеделник и вторник ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток- североизток. Минималните температури ще бъдат между 4° и  7°.  Максималните температури  ще бъдат  между 13° и 18°.

В сряда и четвъртък ще преобладава време с променлива облачност, с временни увеличения до значителна в четвъртък. В следобедните часове на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър, предимно от запад. Минималните температури ще бъдат между 2° и  5°.  Максималните температури  ще бъдат  между 17° и 20°.

Над западните и централните части на Стара планина в петък ще има незначителна облачност, в събота ще има  променлива до значителна облачност. Ще духа  умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат между 10°  и 11°.

В неделя преди обяд облачността ще се увеличи и след обяд ще бъде значителна. Късно след обяд и вечерта на места ще превали дъжд. Ще духа  умерен до силен вятър от южната четвърт. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около 11°.

В понеделник и вторник ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около 9°.

В сряда и четвъртък ще има променлива до значителна облачност и на места над западните части на планината ще превали слаб дъжд. Ще духа  умерен  до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около 8°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200м.  с около 4°- 6°.

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *