13 четения

Кметовете на Дряново, Севлиево и Сухиндол дадоха старт на дейностите по проект за разделно събиране и рециклиране на био-отпадъци

С официална церемония „Първа копка“ стартира реализацията на Проект „Прилагане на децентрализиран модел за управление на био-отпадъците, в общините Севлиево, Дряново и Сухиндол, включително изграждане на необходимата техническа инфраструктура – система за разделно събиране и съоръжение за рециклиране на събраните био-отпадъци.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Околна среда“ 2014 – 2020, а стойността му е 2 230595.39 лв., от които 1 155812.45 лв. са от европейско финансиране и 274 908.08 лв. национално съфинансиране.

Предстои да бъдат изградени 2 съоръжения за компостиране в Дряново и Севлиево и 3 площадки за компостиране на място. Компостиращите инсталации имат капацитет съответно 900 т. и 3000 т. годишно третирани биоразградими отпадъци.

За начало на успешното начинание, отец Георги отслужи водосвет за здраве и благоденствие, а кметовете инж. Мирослав Семов, д-р Иван Иванов и инж. Пламен Чернев направиха първата копка на терена на компостиращата площадка край Дряново. Гост на церемонията бе заместник-областният управител на област Габрово Росен Цветков, както и представители на фирмите изпълнители по проекта.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!