22 четения

Първо пръскане срещу бълхи и кърлежи във В. Търново

Първото за 2019 година пръскане срещу бълхи и кърлежи на територията на община Велико Търново започва на 8 април. Обработването на тревните площи ще се извършва по график и стартира много по-рано от обичайното, за да се възпре разпространението на кръвосмучещите още преди началото на жизнения им цикъл.

Третирането ще започне от парковете „Дружба”, „Майка България”, „Марно поле”, „Никола Габровски” и „Руски”. Насрочено е за 20:00 часа, когато няма да има посетители.

На 10 април ще се обработват зоните в кварталите „Бузлуджа”, „Колю Фичето”, „Картала” и „Акация”. Районите на Арбанаси – парк „Лакото”, и Ксилифор ще се третират на 12 април. Зелените площи на детски градини, ясли и социални домове ще се третират от 11 до 30 април в зависимост от климатичните условия.

На всички обработени места ще бъдат поставени обозначаващи информационни табели, удостояващи изпълнителя и срока на третиране. Използвания препарат с карантинен период 24 часа и следва да се избягва посещение в съответните паркове в посочения срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *