Дъжд през цялата седмицата

Във вторник и през по-голямата част от деня в сряда ще има значителна облачност  с превалявания от дъжд. На места, предимно над полупланинските райони, се очакват и гръмотевици. В сряда късно след обяд и вечерта над северозападните и част от централните райони на Северна България облачността ще се разкъса. Във вторник ще духа слаб  вятър от изток- североизток, в сряда ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 8° и  11°.  Максималните температури във вторник  ще бъдат  между 14° и 17°, в сряда – между 16° и 19°,.

В четвъртък и петък ще преобладава време с променлива облачност, с временни увеличения до значителна и на места ще превали дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб вятър, предимно от запад. Минималните температури ще бъдат между 8° и  11°.  Максималните температури  ще бъдат  между 17° и 20°.

В събота, неделя и понеделник ще преобладава време със значителна облачност и след обяд на места ще превалява дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен  вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 8° и  11°.  Максималните температури  ще бъдат  между 17° и 20°.

Над западните и централните части на Стара планина във вторник  и сряда ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър във вторник от изток-североизток, в сряда от север-северозапад. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около 9°.

В четвъртък и петък ще има променлива до значителна облачност и на места ще превали  дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа  умерен  вятър от запад-югозапад. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около 11°.

В събота, неделя и понеделник ще има значителна облачност и предимно след  обяд на места ще превали и прегърми. Ще духа  умерен  вятър от запад-югозапад. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около 11°. Ще духа  умерен до силен вятър от изток-югоизток. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около 9°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200м.  с около  6°.

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

 

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *