10 четения

Бала дал 150 000 лв. лични пари на клуба, ще е главен мениджър на „Етър ВТ“ до края на първенството

Оставането му в клуба после зависи от финансирането на клуба и инвестиции в изграждане на тренировъчна база

 

До края на сезон 2018/2019 година Краси Балъков ще продължи да бъде главен мениджър на „Етър ВТ“. По този начин той ще изпълни договора си с клуба. След това ще обяви решението си за бъдещето, но ако остане във В. Търново, ще е само като старши треньор. Това заяви екскапитанът на националния отбор на нарочна пресконференция минути след мача с „Ботев“ (Враца). Преди нея той е съобщил намеренията си на председателя на Управителния съвет на клуба проф. Георги Камарашев.

„Моето решение е от следващата година да не поемам тези функции 2 в 1. Мениджър на клуба и треньор в едно. Споделил съм го с Управителния съвет и сме на мнение, че тази функция ми е ненужна в сегашното състояние на клуба и не води до никакъв ефект. Опитал съм се по всякакви начини да докарам средства в клуба. Строшил съм енергия, време и всичко и всъщност ефектът е много малък. Затова няма да бъда главен мениджър. Споделил съм и нещата, които искам да се променят в клуба с председателя г-н Камарашев, с Община Велико Търново също. Има много неща, които трябва да се коригират и да се поправят, за да остана в „Етър“. Разбира се, ако нямам предложение от някой голям клуб и за това сме се разбрали. Така че времето до края на първенството ще покаже дали ще остана и като треньор“, заяви Краси Балъков.

По думите му проблемите са свързани основно с финансирането и липсата на тренировъчна база.

„Искам да насоча вниманието и на държавата. Като погледна почти всички отбори в „А“ група, всички си имат финансиране отнякъде, а ние, „Ботев“ (Враца) и „Дунав“ (Русе) сме останали като сираци. Мисля, че е време държавата да направи нещо и за нас. Освен, че ни направи осветление и терена, за мен това е прекалено малко. По този начин ни измиха очите“, каза още Балъков.

„Вече сме в Европа, трябва да си казваме истината в очите и да търсим варианти нещата да станат по-добри. Ние ходим в Елена, ходим в Дряново, футболистите постоянно пътуват, това ги изнервя. Още по-зле е в детско-юношеската школа, където са обхванати над 250 деца, имаме и женски отбор. Зная, че за терена на Спортното училище парите са пристигнали, знаем фирмата, която ще го прави, минали са процедури, всичко е както трябва, защо все още не е направена първа копка? Освен това общината трябва да осигури по-голямо финансиране на клуба“, добави Красимир Балъков и призна, че е инвестирал над 150 000 лв. собствени средства в клуба, които ще му бъдат върнати.

„Не съжалявам, че съм дал тези пари, те ще ми бъдат върнати, но няма нито един мениджър в света, който работи и дава пари“, каза още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *