251 четения

18-годишна търновка се нуждае от финансова помощ, за да пребори тежко заболяване

Никол Владкова само за два дни успя да обедини обществеността в старата столица

 

18-годишната Никол Владкова от Велико Търново се изправя пред тежка битка с рядко онкологично заболяване само месец преди абитуриентския си бал. Ученичката в ПМГ „Васил Друмев“ страда от синовиален сарком на меките тъкани и това налага незабавно лечение.

През януари и март тази година са й извършени оперативни интервенции в София, но семейството търси помощ в чужбина. Надежда за успешен изход от болестта дава турска клиника, която предлага лъчетерапия на стойност 27 000 евро. Терапията обаче трябва да стартира веднага, а средствата са непосилни за родителите на Никол.

Близки на семейството отправиха зов за помощ в социалните мрежи и на апела откликнаха хиляди хора. Само за няколко часа се оформи вълна от съпричастност и желаещи да дарят пари. В десетки магазини за хранителни стоки, заведения за бързо хранене и кафенета сложиха кутии за събиране на средства, момичета обявиха за продан балните си рокли, организираха благотворителни турнири по волейбол. Фирма за поддържане на градини и озеленяване обяви, че ще изпълнява поръчки, като заплащането на услугите ще бъде превеждано директно по банковата сметка на 18-годишното момиче. Клуб Jack, който откри летния си сезон в петък, също подкрепи акцията, като постави дарителница на входа за заведението.

Съучениците на Никол също изразиха подкрепата си към нея, като се събраха в петък в школото и дариха средства за лечението й.

В събота майката на девойката Мая Пешева-Владкова, обяви, че сумата за първата лъчетерапия вече е събрана и семейството тръгва спокойно към Истанбул. Кампанията по набиране на средства продължава, тъй като ще бъдат проведени още 6 курса химиотерапия, за които ще са нужни още пари. В случай че бъде постигнат положителен изход от лечението по-рано от очакваното, събраната сума ще бъде пренасочена към други нуждаещи се хора, които също страдат от тежки заболявания.

Ако желаете да помогнете на Никол, може да превеждате суми за неотложното й лечение в Турция на:

„Уни Кредит Булбанк“ АД

BG 71UNCR70001523546558

Банков код UNCRBGSF

или

Банка SOCIETE CENERAL ЕКСПРЕС БАНК

BG 53TTBB94001527817429

Банков код TTBBBG22

Титуляр на двете сметки Никол Николаева Владкова.

Дарения могат да се правят и на http://PayPal.me/NikolVladkova

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!