23 четения

Плевен ще бъде домакин на Третия национален студентски фестивал на медицинските университети

Плевен ще бъде домакин на Третия национален студентски фестивал на медицинските университети под мотото „Духовност и творчество“. Това съобщиха в пресклуба на БТА от Медицинския университет в Плевен.
Фестът, който ще се състои от 10 до 12 май т.г., ще премине под патронажа на кмета на Плевен Георг Спартански и ще бъде открит с празнично шествие на централния градски площад „Възраждане“ на 10 май от 18.30 часа. Празникът ще продължи с площаден концерт на Северняшкия ансамбъл „Иван Вълев“ – Плевен и ансамбъл „Тракия“ – Пловдив, след което от 22.00 часа за гостите на фестивала е организирано светлинно шоу пред параклиса-мавзолей „Свети Георги Победоносец“ по повод 45-тата годишнина на Медицинския университет в Плевен.
Фестивалните концертни програми, подготвени от студентите, ще бъдат представени в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие“ при свободен вход.
Участниците във фестивала „Духовност и творчество“ ще се включат и в Нощта на музеите на 11 май, където ще видят ценни експонати и колекции, някои от които не показвани досега. Гостите са поканени да видят уникатите от 18.00 часа в Плевенската панорама, от 18.30 ч. в художествената галерия „Проф.Илия Бешков“, а от 19.00 часа – в Регионалния исторически музей.
Празникът на студентите ще бъде закрит на площад „Възраждане“ с концерт на група „Мери Бойс Бенд“ от 20.30 часа.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!