Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 5 – 11 април

Здраве: Новолунието в днешния ден може да е причина за необяснимата умора, която чувствате. Разходете се по-дълго на слънце и подишайте чист въздух, вместо да се ободрявате с кафе и кофеинови напитки. През уикенда се обличайте според сезона и не забравяйте, че резките температурни разлики са предпоставка за настинки, които лесно прерастват в по-усложнени болести. Пазете здравето си и през новата седмица, а във вторник, сряда и четвъртък проветрявайте по-често помещенията, в които стоите. Свежият въздух е задължителен.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите са събота, неделя, понеделник, вторник, сряда. След това косата ще расте по-бързо. Не подстригвайте косите си в днес и в четвъртък. Масажи: Лечебни – неделя, понеделник, вторник. Масажи с ароматни масла: вторник, сряда. Обеци и татуировка: Луната няма отношение към тези процедури. Сауна и парна баня: Забранен е престоят в парна баня във вторник и сряда.

Хранене и диета: Луната отново е в растяща фаза, но това нека не ви отказва да спазвате своя хранителен режим. Резултатите няма да закъснеят и ще са налице в края на месеца. Днес е благоприятен ден за започване на диета или диетично хранене, а за любителите на лунната диета, тя стартира точно в 11.50 часа днес и продължава до утре в същия час. Внимавайте да не прекалите с вкусните порции през уикенда. Окото ни тогава е ненаситно и сме склонни да пълним чиниите прекомерно. Хапвайте зеленчуци под формата на сурови салати. Във вторник и сряда можете да си хапнете блокче шоколад без чувство за вина. Ще се насладите на вкуса му. В четвъртък пийте повече вода.

Основни звездни аспекти: Този период стартира с Луна в Овен и новолуние в Овен. Ключовата фраза и през тази седмица е „нещо ново“. Загърбете старите порядки и старите навици и изградете нови. Сега започва нов период в природата, редом с пристигането на пролетта. Да внимават всички, родени в Овен, Телец, Близнаци и Рак. За тях тази седмица е подготвила доста приятни изненади и разбира се – възможност да тръгнат в нова посока. Движението на Марс в Близнаци е причина днес да търсим общуване и комуникация. Да сме по-често в приятната компания на хора, които ни разбират и подкрепят в идеите. През новата седмица Венера и Нептун са в съвпад, а Слънцето и Сатурн са в квадратура. Безотговорността във всяко едно направление е причина за неудачите, които преживяваме. Няма защо да обвиняваме хората около себе си за грешните решения, които самите ние сме предприели. Време е да помислим какво можем да направим, за да ги поправим. Юпитер забавя своето движение и от четвъртък е ретрограден. Приемайте различията в живота, без да ги сочите с пръст. Земята е пъстроцветна палитра от хора, идеи, възгледи и мирогледи. Научете се да бъдете част от тази палитра, част от нейния колорит.

ОВЕН

Странна седмица

За вас настъпва време на промени, новости и елиминиране на спокойствието по всякакви параграфи. Стартирате периода с Луна в Овен и новолуние в същия знак. По една случайност  той се оказва вашият знак и затова е акцентиран в хороскопа ви. Вие този път сте главните герои, акцентът в пейзажа. Можете да диктувате събитията, можете и да се оставите на течението и да загубите добрите перспективи. От вас зависи. Бъдете дейни и активни. Ретроградният Юпитер ще ви помогне да приемете живота и неговите разностранности, като ви запознае с хора, които са различни и имат мислене, по-инакво от вашето. Време е да ги приемете.


ТЕЛЕЦ

Предложение в личен аспект

За вас този период помага преосмислянето и пренареждането на приоритетите. Звучи доста сложно, но всъщност е повече от простичко да си направите сметка и да зарежете някои стари начини на мислене в миналото. Периодът стартира с Луна и новолуние в Овен – съседен на вашия знак. Имате нужда от уединение и малко по-спокойна атмосфера, за да пренаредите приоритетите си за идните няколко месеца. Това е и причината да предпочитате тишината и самотата поне до края на уикенда. А от началото на новата седмица форсирайте темпото. Чакат ви начинания и вълнуващи моменти. Някой ще ви направи интересно предложение в личен аспект.


БЛИЗНАЦИ

Прецизирайте бюджета

За вас следва една доста значима седмица. Марс вече напредва в знака ви, дарявайки сили, енергия и ентусиазъм за осъществяване на цели. Периодът стартира с движение на Луната в Овен, засягайки обществената сфера във вашето ежедневие. Доста срещи, разменени реплики и думи с близки или далечни хора. Комуникация, връзки и общуване. Това е характерното за вас към този момент. Новолунието в Овен изисква да се освободите от някои задръжки, от закостенялото си мислене напоследък. Ретроградният Юпитер иска обаче да сте по-консервативни в сферата на финансите и да прецизирате по-добре своя бюджет сега и през следващите шест месеца.


РАК

Предизвикайте възможностите

Седмицата, която стартира, за вас ще бъде доста напрегната и на моменти – твърде емоционална. Новолунието в Овен изисква да промените някои професионални навици. Да въведете нов служебен ритъм в живота си и разбира се – да забързате темпото на работното място. Чакат ви възможности, но тях трябва сами да си предизвикате. Твърде тънкообидни и емоционални сте напоследък. Движението на Марс в Близнаци ви прави прекалено мнителни дори към хората, които искат да ви помогнат чистосърдечно. Ретроградният Юпитер изисква от вас да промените хранителния си режим и да се заредите с желание за по-здравословен начин на живот през тази пролет.


ЛЪВ

Действайте инстинктивно

За вас стартира доста интересен период. Настъпването на пролетта в комбинация с новолунието в Овен ви носят интересни новини и възможност да се разгърнете потенциала си на нов хоризонт, различен от досегашния. Да се заемете с нещо допълнително, което ще ви носи полза и наслада през настоящия сезон. Новолунието е време за решения и нови начинания. Сега му е времето да стреляте. Успехът ще бъде гарантиран. Венера и Нептун съвпадат в Риби, за да влеят известно колебание дори тогава, когато сте най-ентусиазирани. Не им обръщайте внимание. Сега по-важното е да се отдадете на импулса и да действате инстинктивно.


ДЕВА

Хармонизация

Намирате се в относително спокоен и благоприятен период. Сега учите, преквалифицирате знанията и уменията си и търсите възможност съвсем скоро да приложите наученото. Не е изключено да сте имали някои дребни конфликти с половинката в последните дни. Е, те ще се хармонизират и нещата ще продължат по нормалния ред. Новолунието в Овен ви прави доста несигурни в сферата на финансите и материалната стабилност. Не попълвайте дупки в бюджета чрез кредити или заеми от приятели. Ретроградният Юпитер иска от вас да приемете мнението на близките и роднините си, а не все да влизате в кавга, налагайки своето си виждане върху тяхното.


ВЕЗНИ

В различни фази

Ако очаквате спокойствие от този период, няма да го получите. Следва за вас една доста динамична, бързо сменяща багрите си седмица, в която трябва да сте активни и най-вече – адаптивни. Новолунието в Овен е причина да се противопоставите на нечие мнение и да отстоявате своето със зъби и нокти. Разбира се, това може да ви постави за кратко в изолация, но ще ви помогне да тренирате издръжливостта на характера си. Съвпадът на Венера и Нептун в Риби е причина да сте романтични повече от нормалното, което граничи на моменти с досадна сантименталност. Усмивки, сълзи, увереност и колебания – ще преминете през всички фази през идната една седмица.


СКОРПИОН

Достига ви „сляпата неделя“

Пред вас се изправя една не особено спокойна, но за сметка на това – доста благоприятна седмица. На първо място е новолунието в Овен, изискващо от вас активност и готовност за действие. Можете да нанесете промени в ежедневието си – малки, козметични, или пък грандиозни и радикални. Вие избирате според нуждите си. Но перспективите са налице. Съвпадът на Венера и Нептун в Риби завихря поток от положителна енергия в личния ви живот. Ето, че и там могат да ви се случат интересни промени, стига вие да ги пожелаете. За мнозина от вас сляпата неделя е насрочена точно за тази седмица.


СТРЕЛЕЦ

Внимавайте

За вас следва противоречива седмица. От една страна, новолунието в Овен подкрепя плановете ви и желанието ви да правите промяна след промяна. От друга обаче, Юпитер, вашият управител, забавя движението си и се отправя към своята ретроградна фаза. Това се отразява на живота ви по един или друг начин, като и процесите при вас се забавят за кратко през настоящата седмица. Обобщено казано, ще търсите поле за изява, но все нещо ще ви дърпа назад. Моят съвет е да не започвате нищо ново, без да сте сигурни, че сте завършили вече започнатите в миналото задачи. Или ако не сте сигурни в себе си – по-добре не стартирайте нищо ново точно сега.


КОЗИРОГ

Погрижете се за жилището си

Седмицата, която следва за вас от днес нататък, ще е подвижна. Избягвайте предприемането на рискови начинания и залагайте все повече на сигурното, за да си гарантирате успеха. Новолунието в Овен е причина да потърсите убежище вкъщи и да осъзнаете, че е време за ремонт и реконструкция на жилището ви. Някои дори са на път да си купят жилище, като моментът за това е относително благоприятен и ще ги подкрепя. Бъдете в постоянна връзка със семейството си и със своите по-възрастни близки. Те ще се нуждаят от вашите грижи, а вие – от техните съвети. Не се лишавайте от срещи с приятели и нови запознанства, особено ако сте необвързани, защото тази седмица и при вас акцентира възможността да намерите интересен човек, с който да споделите част от живота си.


ВОДОЛЕЙ

Откажете сделката

Седмицата за вас е благоприятна в личен аспект, но доста рискова в сферата на частния бизнес и професионалната реализация. Там сте склонни да предприемете необмислен риск и да заложите сериозна сума пари в инвестиция, която не си заслужава. Ситуацията ясно си личи и можете да я разпознаете само по това, че някой ви е посъветвал да инвестирате. Ако около вас се навъртат хора, които ви подшушват това-онова, подхвърлят ви уж на шега някакви предложения, то със сигурност сте на път да попаднете в клопката на неблагоприятна сделка. Просто откажете. Иначе, останалата част от хороскопа ви е благоприятна – позитивни срещи и възможност да пътувате повече със своите близки.


РИБИ

Магнетизъм

За вас следва една от магнетичните седмици на месец април, когато Нептун, вашият управител, е в пряка комуникация с Венера. И всичко това се случва на фона на знака ви. Окрилени сте от идеи, чувства, емоции. В умовете ви бушуват бури. Твърде вероятно е да губите отвреме-навреме здравия си разум, потъвайки в мечти и утопии. Новолунието в Овен изисква от вас по-голяма сдържаност в сферата на финансите. Тъй като действате прекалено емоционално, възможно е да направите капиталовложение, на което не му е времето точно сега. Или да дадете пари назаем без да обмислите, че съвсем скоро тази сума ще ви потрябва и на вас.


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

5 април. Вие сте вечно търсещи натури. Обичате да опознавате новото, да преоткривате светове. Често пътувате и това ви носи най-голяма радост. Добре е обаче, ако следвате една по-целенасочена линия в живота си, защото честите промени, към които прибягвате, са главната причина все да започвате нещо, да го зарязвате и след това то да ви тежи на съвестта. В любовта също проявявате непостоянство и затова истинската любов при вас ще дойде в по-късен етап от живота. Вие сте хора-творци и няма по-голяма награда за вас от това да се занимавате с изкуство.

Навлизате в прекрасна година, която се очертава да бъде най-щастливата, сравнена с изминалите девет години. Изживейте я с удоволствие, желание и тя ще ви донесе много щастие. Правете само позволени неща и не злоупотребявайте с доверието, което Съдбата ви дава. Пазете се от неподходящи запознанства.

Здраве: Годината вещае крепко здраве.

6 април. Инатът не позволява да се подавате на чуждо влияние. Обичате това, което кажете вие, да става на момента. Въпреки че дата на раждане – 6 – да значи „любов”, вие не се стремите към нея в първите си години, а напротив. Целта ви е да получите добро образование, стабилна работа, да създадете дом и едва след това да свиете семейно гнездо. Нормално е да намерите половинката в по-зряла възраст. Просто трябва да изчакате да настъпи този етап от живота ви.

Навлизате в година, през която рутинните дела и трудностите ще са преобладаващи. Подгответе се. За да се справите успешно, е желателно да сте упорити, търпеливи и убедени в своите възможности. Всичко ще се нареди, ако се борите докрай.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

7 април. Родени сте на 7-о число, което предвещава смирение, но нали сте Овни, не смеете да го покажете дори за миг. Осъзнавате всяка своя грешка, но едва ли има момент, в който търсите причината у себе си или искате прошка за прегрешението. Трудно прекланяте глава, ала иначе сте справедливи и стриктни, но и прекалено взискателни към другите.  Идеални лекари стават от вас, защото ви е заложено по Съдба да помагате и да се отдавате в полза на другите. Ако се справите и със своята горделивост, няма да имате равни! Често в първите години от живота си правите хаотични и неправилни избори, но се учите от грешките си и след 30-ата си годишнина нещата се нареждат чудесно. Тогава ще започне и същинската част от вашия съзнателен живот.

Навлизате в година на промени и новости, които ще осеят живота ви още от този месец. В ежедневието ви пластовете се разместват и идва време на обновление, на глътка въздух. Бъдете активни и приемете всички промени с отворени обятия, превърнете ги в път към успеха.

Здраве: Ако сте пушачи, лесно можете да се откажете от порока.

8 април. Избрали сте си кармична разплата за този живот, щом сте се родили на 8-о число. Целите се нависоко в професионалния живот. Финансово също целите да бъдете обезпечени и задоволени. Поспрете с амбициите и се съобразете, че съдбата при вас се е намесила и няма да изсипе всичко в скута ви, без да положите усилия. Имайте предвид, че всеки успех при вас ще се случва бавно, постепенно и с цената на усилия.  Не губете търпение. При вас винаги всичко се нарежда в даден момент, но се иска време. Ето това време трябва да се научите да изчаквате.

Навлизате в прекрасна година на любов, стабилизация и хармонизиране на взаимоотношенията. Добрата новина е, че ви чака затишие след една бурна и променлива година. Ще си стъпите на краката и ще се почувствате по-добре. Това е и една прекрасна година за сватба или годеж.

Здраве: Възможни са проблеми с горните дихателни пътища. Пазете се от гриповете.

9 април. Вие сте хора – пиперливи, огнени и емоционални, които избухват, осъзнават се, търсят прошка и после пак повтарят цикъла, без да си вземат поука от грешките. Доста импулсивни и крайни в чувствата, мислите и емоциите, вие често забравяте, къде се намира златната среда. Учудващо целенасочени сте обаче в действията си и гоните смели цели. Умеете да се забавлявате и да помагате на хората около вас да се чувстват добре. В любовта сте големи ревнивци, но вие самите имате забежки от правия път в своята любовна история. Към близките си също сте ревниви.

Навлизате в година на себеанализ, вникване в грешките, извършени през предходните девет години, опрощаване и искане на прошка за своите прегрешения. Това е идеална година, защото ще се почувствате духовно свободни. Мнозина ще започнат курс на обучение или преквалификация. Ще четете много и ще се сдобиете с нови знания, които ще са ви от полза още догодина.

Здраве: Възможни са проблеми с кожата и лимфните възли.

10 април. Вие сте енергични и бързащи хора. Вашите импулсивност и темперамент не ви позволяват да се задържате дълго време на едно място. Гоните високите постове, защото те блазнят най-много и Егото, и окото ви. За съжаление, трудно ще ги достигнете без постоянство и плавност в действията си. Това безспирно разпиляване, което пронизва и погубва вашия живот, е основната причина за неуспехите ви. С близките си сте прекалено избухливи и безкомпромисни, но няма как те да ви слушат, ако не сте мили с тях.

Навлизате в прекрасна година на финансова стабилност и парични печалби. Не се страхувайте да започнете нова работа. Ще си заслужава рискът!

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания.

11 април. Вътрешно неравновесие е основната характеристика за всички, родени на 11 април. Причината е в рождената им дата, комбинирана с белезите на Овен. Овенът иска да са напористи, но 11 забавя тези стремежи. Стигаме до мисията им в този живот – да повярват в себе си, да се възприемат като част от обществото и да бъдат малко по-напористи, когато трябва.

Емоционална и завършваща ще бъде годината, която следва за вас. Не бива да предприемате нови действия, а да сложите край на всичко изостанало във времето. Подредете живота си и запълнете пропуските.

Здраве: Възможни са чести инфекции, повишено кръвно налягане, болки в очите. Не чакайте проблемите със здравето да се задълбочат, а ги решавайте навреме.

Станислав Климентов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *