Енергото обезобрази Самоводската чаршия две седмици след ремонта й за 1,8 млн. лв.

Спешно заседание в общината заради безобразното разкопаване

 

ОТ ЕНЕРГОТО РАЗКОПАХА ПРЯСНО РЕМОНТИРАНАТА САМОВОДСКА ЧАРШИЯ, А ОБЕЗОБРАЗЯВАНЕТО НА ЕДНА ОТ ГОРДОСТИТЕ НА МЕСТНАТА УПРАВА ПРЕДИЗВИКА СПЕШНО ЗАСЕДАНИЕ В КМЕТСТВОТО. Чаршията, направена съвсем скоро с нова настилка за 1, 8 млн. лв., осъмна с огромни дупки, а покъртителната картина предизвика вълна от обществено недоволство. „Борба“ разбра, че всъщност става дума за авария на трасе на електроразпределителното дружество, откъдето са обещали, че ще възстановят за своя сметка настилката. Компанията е внесла и съответния депозит, който е около 1000 лв., но как ще се справи с постигането на автентичност, при условие че едва ли ще ползва лицензирана фирма – не е ясно. Главният инженер на община Велико Търново се закани, че ще бъде безкомпромисен с качеството и ще последват и санкции. Парадоксалното в случая е, че всички експлоатационни компании, включително и енергото, са били предупредени, че ще има голям ремонт на Самоводската чаршия, за да си подменят подземните комуникации. Незнайно защо обаче от енергото не са го направили точно в средата на чаршията, а последвалата скоро авария е предизвикала и разкопките.

От фирмата са обещали да започнат възстановяване, но след като… спре да вали.

По план чаршията трябваше да бъде обновена до април, но изпълнителите от строителната компания „Мистрал-Енел“ ДЗЗД работиха извънредно, за да направят всичко седмица преди празника на града. Тогава жителите и гостите на Велико Търново за пръв път видяха новия й облик, който вече е развален.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

10 thoughts on “Енергото обезобрази Самоводската чаршия две седмици след ремонта й за 1,8 млн. лв.

 • 10.04.2019 в 13:22
  Permalink

  Made in Bulgaria…… Сега да го оправят по-добре отколкото е било и една тлъста, амааа мнооого тлъста глоба, да се научат за друг път, аман от простащистина в този град и тази страна ….

  Отговор
 • 10.04.2019 в 13:55
  Permalink

  Паветата са по-подходящи за старите, малки улички и площадчета, защото лесно се пренареждат след разкопаване. Бетонираният калдаръм не издържа и три месеца. Не е възможно да се възстанови миналото в автентичен вид, по калдаръма са минавали конски каруци а сега автомобили, не е имало и толкова кабели, колкото се прокарват сега по различни поводи.
  Друг е въпросът, че дори и павета няма кой да нареди качествено.

  Отговор
 • 10.04.2019 в 14:38
  Permalink

  Щеше да е чудно, ако не беше станало нещо талова. Сега очаквам ВиК авария и поредно разкопаване.

  Отговор
  • 10.04.2019 в 16:38
   Permalink

   и авария имаше на ВИК но малко по нагоре… калдаръма не е оправен все още

   Отговор
 • 10.04.2019 в 15:51
  Permalink

  Главният инженер на Общината се бил заканил, че ще има санкции, а що не последваха санкции за некачествения ремонт на цялата Варуша!

  Отговор
  • 11.04.2019 в 11:05
   Permalink

   Ами нали и той апартаменти иска – като големците.

   Отговор
 • 10.04.2019 в 17:32
  Permalink

  Отидете намясто и проверете безумното изграждане. Питайте как се отводнява улицата и защо няма шахти. Вижте и отводняването на улуците от къщите къде се отводняват- направо на новата улица. Колко ще издържи според Вас…
  Не е нормално всичко да си стича по улицата в долния и край. Гениално проектантск решение.

  Отговор
 • 10.04.2019 в 20:32
  Permalink

  Трябва да ги глобят поне 20 000 лева! Това е покъртителна простотия, само в напълно провалена държава е възможен този позор…

  Отговор
 • 11.04.2019 в 1:40
  Permalink

  Che nqkoy uchudva li se izobshto?? To samo za razkopavaneto TRQBVA da gi globqt s hilqdi levove, da ne govorim za sled tehniq remont, koyto nqma da e izobshto sushtiq !!

  Отговор
 • 11.04.2019 в 9:51
  Permalink

  След седмица да минат и от ВиК-то с един багер.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.