Първи национален конкурс за млади джаз изпълнители организират в Стара Загора

Първият национален конкурс за млади джаз изпълнители се организира на 12 и 13 април в Стара Загора, съобщават от пресцентъра на общината. Конкурсът е посветен на Световния ден на джаза, който се отбелязва на 30 април и на 45-годишнината от създаването на Националната музикална гимназия „Христина Морфова“ . Организатор е Община Стара Загора, конкурсът се провежда под патронажа на Министерството на културата.
Броят на участниците е 44, те са от София, Пловдив, Плевен, Бургас, Варна и Стара Загора. Музикантите ще се представят на сцената в Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Разпределени са в три възрастови групи: до 13 години; от 14 до 18 години; от 19 до 29 години, в две категории – индивидуални изпълнители и джаз формации.
Жури на конкурса са изявените джаз музиканти: Ангел Заберски – пиано, преподавател в Нов български университет, Михаил Йосифов – тромпет, преподавател в Националната музикална академия в София, Александър Леков – бас китара, преподавател в Музикалната академия „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, Кристиян Желев – барабани и Надя Тончева – вокал, и преподавател в Националната музикална гимназия „Христина Морфова“.
Конкурсните програми и концертите са със свободен вход.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *