Супермаркет бе обвинен в расизъм заради шоколадови патенца

Британската верига супермаркети „Уейтроуз“ се извини след обвинения в расизъм заради великденски патенца от бял и тъмен шоколад, тъй като едно от тъмните патенца се казвало „Ugly“ (в превод „Грозното“), съобщи Скай нюз.
Трите патенца се продавали в комплект – две кафяви от класически шоколад и едно светло – от бял млечен шоколад. Те носели имената „Crispy“ (Къдравото), „Fluffy“ (Пухкавото) и „Ugly“ (Грозното). Последното било вдъхновено от едноименната приказка на датския писател Ханс Кристиан Андерсен.
Една от клиентките на магазина публикувала снимка на патенцата във Туитър и цитирала и други хора, които се възмущавали защо тъмното патенце е наречено „Грозното“. Някои коментираха, че шоколадът не може да се гледа като проява на расизъм.
„Ако искате да се борите с истинския расизъм, моля започнете с хората, а не с невинните шоколадови патенца,“ отговори друг ползвател на Туитър.
Веригата „Уейтроуз“ временно е изтеглила артикула от продажба, а след това е премахнала имената на патенцата и продължава да ги продава в една опаковка на цената от осем британски лири.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *