245 четения

Дадоха старта на панорамния комплекс „Орловец“, в който ще живеят близо 1000 души

5-етажни сгради в паркова среда ще правят на най-хубавото място във Велико Търново

ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ГОЛЯМ ПАНОРАМЕН КОМПЛЕКС, КОЙТО ЩЕ ИМА НЕПОВТОРИМА ГЛЕДКА ОТ НАЙ-ХУБАВОТО МЯСТО ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Главният архитект на общината Николай Малаков вече подписа строителните книжа за панорамния квартал „Орловец“, който ще се вдига на върха на кв. „Картала“. Няма друга такава зона, която да предлага 180-градусов изглед към Арбанаси, Царевец и красивите била на Стара планина. Бъдещият комплекс ще се намира на място, което е обект на местни легенди. Според стари търновци при навлизане в града ген. Гурко разпоредил да се изгради полева болница. За да се подбере най-доброто място, в различни точки било поставено месо. То се развалили последно именно в този район заради прочутото лековито Арбанашко течение и така било подбрано място за Старата болница.

„Орловец“ ще се изгражда на няколко етапа, като след завършването му ще има почти 380 апартамента и два магазина. Обектите са предвидени за близо 1000 обитатели.

„ОРЛОВЕЦ“ ЩЕ СЕ ПРОСТИРА НА ПОЧТИ 40 ХИЛ. КВ. МЕТРА РАЗГЪНАТА ЗАСТРОЕНА ПЛОЩ СЛЕД ОКОНЧАТЕЛНОТО СИ ЗАВЪРШВАНЕ. Всички сгради в него ще са на по 5 етажа, за да не губят обитателите възможността да се наслаждават на гледката Освен парковите зони и детските площадки към комплекса е проектиран и обширен паркинг с подземна и надземна част за 350 автомобила.

Инвеститор е компанията „ВТ“ООД на предприемачите Григор Григоров и Стоян Стоянов. Те са закупили пустеещия доскоро имот, разположен между улиците „Иван Момчилов“ и „Ангел Каралийчев“. Бившият собственик на имота след няколко препродажби бе западна инвестиционна компания. От „Ви Ти дивелопмънт“ са издължили и всички местни данъци и такси на Община Велико Търново, които не са никак малко. Компанията не е имала намерение да инвестира в старата столица и е търсила начин да се освободи от терена, след което той е закупен от Григоров и Стоянов. Първият е един от водещите арендатори и индустриалци в региона и отличен като най-добър данъкоплатец. Създател е на пивоварна „Бритос“, а вече има изграден в София и най-големия комплекс от затворен тип „Цариградски“ с над 1600 апартамента в него. Стоян Стоянов пък е сред водещите строители в областта. Наскоро завърши кокетния комплекс „Мармарлия“ на мястото на бившето Аптечно в старата столица, с който изградените от него апартаменти в болярския град са над 1000. И двамата бизнесмени притежават солиден опит в бранша си.

Стилян НАЙДЕНОВ

11 коментара за “Дадоха старта на панорамния комплекс „Орловец“, в който ще живеят близо 1000 души

 • 11.04.2019 в 12:43
  Permalink

  Нерде Ямбол, нерде Стамбул, г-н НАЙДЕНОВ. Къде е „Старата болница“, къде е Картала?!?

  Отговор
 • 11.04.2019 в 13:22
  Permalink

  И се борим със замърсяването.!!! Дано всеки блок си има подземен гараж иначе ще настъпи ужас.

  Отговор
 • 11.04.2019 в 14:21
  Permalink

  1000 души, които нямат понятие от поддържане, съсобствено държание и съсобствени задълджения, след една година тая сграда ще е в незавидно състояние!Ако въобще се построи.

  Отговор
 • 11.04.2019 в 15:54
  Permalink

  Дотук добре, ама се сещам за още един такъв комлекс ( Велико Търново Хилс) с големи претенции и панорама и какво ли не, а пустее и неможе да бъде завършен над 10 години вече … И това паркоместата да са по-малко от апартаментите също не е в плюс, но пък дано ги направят все пак хубави, здрави сгради с добра инфраструктура и да расте и пребъде нашия велик Търновград !!!

  Отговор
  • 11.04.2019 в 17:03
   Permalink

   @Хммм блоковете на Търново хилс са завършени доста отдавна ,не са пустеещи ,а вече населени с млади хора. А за спокойствието и чистия въздух може да си мечтаят гражданите в центъра!

   Отговор
 • 11.04.2019 в 16:48
  Permalink

  А някой мисли ли, че няма инфраструктура да поеме трафика? Ще настане Ад в пиковите часове, защото на 200 метра Милков строи и той комплекс с 200 +апартамента. Това прави около 600 апартамента или поне 1000 коли повече.

  Отговор
 • 11.04.2019 в 22:43
  Permalink

  Само предизборни простотии в бъдеще неясно време.
  Вестниците все пак са, за да ни информират за станали неща.

  Отговор
 • 12.04.2019 в 1:53
  Permalink

  Interesno, kak taka parkomestata sa po-malko ot apartamentite, a kude ostavat mestata za gosti v tozi kompleks ? V belite durzhavi purvo se zapochva ot parkingite i infrastrukturata i nakraq se stroi, dori si ima opredeleni mesta za kolite na gostite…..i bili golemi specialisti ???

  Отговор
 • 12.04.2019 в 11:11
  Permalink

  А дано, ама надали! А за паркоместата нямам думи. На 3ма души 1 парко място. Смях!

  Отговор
 • 12.04.2019 в 12:19
  Permalink

  Явно, някой хора са решили да го съсипят тоя град по отношение на инфраструктура и привлекателност за живеене! Защо, трябва са се бетонира всяко празно парче земя?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!