Месечен хороскоп за месец април

Лунна диета през април:

Луната е намаляваща от 1 до 5 април и от 19 до 30 април. Започнете диета, хранете се здравословно или се подложете на здравословно гладуване. Най-подходящите дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета този месец са 4, 5, 13, 14, 15, 22, 23 април. Подходящите дни за лунна диета този месец са 5 април – фаза новолуние, 12 април – фаза първа четвърт, 19 април – пълнолуние, 27 април – фаза последна четвърт. В дните от 6 до 18 април Луната е нарастваща. Не се отказвайте ако по това време диетите и хранителните режими не дават най-добрите резултати, но не се колебайте да стартирате диетите си на посочените подходящи дати, въпреки че са в интервала на нарастваща Луна. Изчакайте и бъдете търпеливи. Тялото ще ви ще за започне да се освобождава от килограмите веднага, след като Луната отново влезе в своята намаляваща фаза.

Грижа за косата:

Благоприятни за подстригване на косите са датите 7, 8, 9, 10, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 24, 25, 26  април. Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 2, 3, 11, 12, 19 април.

Звездни аспекти за месеца:

Не очаквайте април да е по-спокоен от отминаващия март. Напротив, месецът носи съвсем нов полъх на обновление промени и новости. Навлизането на Марс в Близнаци още в първия априлски ден, редом със затоплящото се време, ще ни подскаже, че е време да поемем на път. С кола или пеша, разходките на чист въздух и дневна светлина са най-доброто средство за подобрение на настроението и самочувствието. Вече директният Меркурий набира скорост в Риби и през първата априлска седмица е в благоприятни аспекти с Нептун и Сатурн. Междувременно настъпва и новолуние в Овен. Използвайте първите дни на месеца, за да промените нещо тази пролет в живота си. Имате нужда от мъничко, незначително на пръв поглед обновление, което ще ви вдъхне сили и ентусиазъм. От 11 април Юпитер стартира своята ретроградна фаза, която ще продължи до средата на август. Говорете така, че да бъдете разбрани и пред хора, които искат да чуят вашите думи. Не налагайте мнението си на всяка цена, защото можете да си докарате проблеми, както и отчуждението на околните. На 13 април Слънцето и Плутон са в квадратура. Бъдете внимателни и не надскачайте възможностите си. Зачитайте личното пространство на половинката си, както и на хората, на които държите истински. В края на месеца Меркурий и Венера навлизат в Овен, за да разпалят страстите на мислите и чувствата. Действаме спонтанно и без особено да разсъждаваме предварително. Говорим по същия начин. Но всичко това поражда искреност, която е ценно качество във времето, в което живеем. Като цяло, чака ни интересен и благоприятен месец. Месец, който иска промяна и обновление. Месец, който иска да говорим помежду си без задръжки и заобикалки, а директно и прямо.

 

ОВЕН

Прощавайте по-често

Дано сте си взели поука в края на март и не продължите с обвиненията към хората около себе си. Първата половина от април ще е тежка, но много благоприятна за вашето развитие. Ще калите ината и чувството си за последователност. Срещите с нови за живота ви хора ще са от огромно значение. Ще сте агресивни и завоевателни – и в служебните, и в обществените среди. През втората половина от април ви очаква прекрасен период на духовен разцвет и много благоприятни преживявания. Материалното и духовното ще са ръка за ръка, така че – не се лишавайте от нови книги, които да четете с удоволствие. Прощавайте, през този период ще ви се наложи да прощавате по-честичко, но ще е за хубаво, а и ще се чувствате по-освободени, ако го правите от сърце.


ТЕЛЕЦ

Активирайте промени в живота си

Април ще бъде успешен месец, но все пак бъдете внимателни. Съобразете се с важни съдбовни изисквания и не давайте напразни обещания, както и не поемате непосилни инициативи през първите две седмици от месеца. След 21 април потърсете отговорност от онези хора, които от началото на годината ви подведоха и ви накараха да им се доверите напразно. През целия месец имате подкрепата на Венера и ще можете да сбъднете няколко свои желания. Обмислете добре, какво точно искате от съдбата и бъдете активни, за да ви се случи. Чувствате се в добро физическо и психическо здраве. Нищо не ви спира да действате и да активирате промени в живота си.


БЛИЗНАЦИ

Слушайте съветите на хората

През април си дайте време, за да си стъпите на краката. През този месец звездите са благосклонни и ви обещават големи, но и лъжливи финансови шансове. Бързам да кажа, че ще са много малко онези от възможностите, които си заслужават и които ще ви донесат парични перспективи занапред. Ако трябва да теглите кредит, хубаво помислете преди това. През втората половина от април се чувствате доста по-уверени. Ще се радвате на емоционален подем. Прилив на сили е валиден за мнозина представители, още повече ако прочистите съзнанието си от вредни мисли и чувства. В периода след 20 април ще сте прекалено инатливи и това ще ви донесе много главоболия. Вслушвайте се малко повече в съветите на хората около себе си.


РАК

В очакване на Великден

Въпреки трудностите, които ви чакат през април, шансът е на ваша страна и вие успешно ще градите всичко онова, което започнахте през първото тримесечие на годината. В началото на месеца сте емоционални и агресивни, обвинявайки другите за своите проблеми. Погледнете реално на нещата. Вие самите сте си виновни за всичко. Щастливите мигове за този месец отново идват през втората му половина, когато започвате да мислите все повече за семейните празници около Великден. Семейството и домът – това е центърът на вашата вселена и винаги, когато имате повод да се съберете заедно, това ви облагородява и помага да се чувствате по-щастливи и уверени във всички житейски аспекти.


ЛЪВ

Раздвижване

През този месец ще бъдете активни и на моменти – доста емоционални. Повече стабилност ви чака през втората половина от април. Това е и половината, през която ще бъдете по-уверени в себе си и в своите сили. Бъдете една идея по-самокритични в дните до 15-о число. Осъзнавайте грешките и ги признавайте не само пред себе си, но и пред близките си хора. Поработете върху чувството си за хумор и не се обиждайте от шегите на колегите и партньорите. Те по никакъв начин не се стремят да ви засегнат, а напротив – да ви разведрят и накарат да се отпуснете. След 20-о число очаквайте резултати от действията си през отминалите няколко месеца. Малко по малко при вас се наблюдава едно раздвижване и разбуждане.


ДЕВА

Давате вид на знаещи

През април ще бъдете доста емоционални и ще си понесете последствията от всичко това. В периода на първата десетдневка задължително обърнете внимание на дългосрочните си планове, особено ако са свързани с финанси. След 10-о число се заемете с някои важни проекти, които насрочихте за тази част от годината. Ще се стремите към разнообразие в личните контакти. А в службата далеч няма да сте толкова запознати и компетентни по въпросите, които обсъждате. Това е и причината често да попадате в комични ситуации, в които давате вид на знаещи, но всъщност не сте запознати с материята.


ВЕЗНИ

Бъдете по-концентрирани

Април ще изживеете далеч по-спокойно, ако тръгнете с малки крачки към успеха, вместо да предприемате непремерени рискове. Налага се да бъдете малко по-съсредоточени от друг път. Проявата на разсеяност без съмнение е повод за грешки и неправилни решения. Ще бъдете лесна мишена за различни измамни ситуации, защото сте склонни да вярвате на всичко, което ушите ви чуят. Приемате всичко за чистата истина, без да влагате никакво съмнение. В любовта това ще бъде доста вълнуващ и магнетичен месец. Пролетта ви носи очаквана промяна в личен план.


СКОРПИОН

Нова работа

Април е силен месец за вас. Придобивате желание да правите промени и да реформирате всичко около себе си. Това е и една от най-важните характеристики на месеца. Дните след 10-о число са заредени с импулс и в служебен план. Ще успявате в разговорите и деловите ангажименти. Успешни ще бъдат и начинанията ви в частния бизнес, защото тъкмо през този месец съумявате да изградите доверието към себе си. Мнозина ще потърсят ново професионално поприще след 20 април. Промяната се оказва доста обещаваща. А и от финансова гледна точка ще е по-благоприятна за вас. Замислете се.


СТРЕЛЕЦ

Мотивирайте се

Очаква ви важен месец в сферата на кариерата и професионалното ви развитие. Обръщайте внимание не само на любовта и личния си живот, а и на служебните ангажименти. Следете и тяхното развитие, за да се радвате на успешен месец. Пролетта е характерен сезон както с желанието за ново начало и промени, така и с досадната пролетна умора. Тъкмо през април тя ще застраши и тялото ви от изтощение, и психиката ви от разсеяност и апатия. За да я преодолеете, хапвайте повече лека и витаминозна храна, спортувайте и се мотивирайте. Мотивацията ви през месеца е от особено важно значение.


КОЗИРОГ

Ще бъдете доволни от месеца

Усмихнете се още в началото на месеца, защото ще осъзнаете, колко благоприятен е той. Тук съдбата ви дава шанс да направите някои малки промени около себе си. Ще започнете с най-належащото за променяне във вашата план-програма. Да, вие имате свой график за развитие, който предварително сте си изготвили и проектирали в ума си в началото на годината. Април ще бъде една идея по-спокоен и хармоничен месец, сравнен с отминалия март. Ще ви остане време и за вас самите. За малко спорт, разходки и психическа почивка, от която жизнено се нуждаете. Ще бъдете доволни от себе си и от постигнатото.


ВОДОЛЕЙ

Вървите напред

Април е месецът, в който сте емоционални от една страна и много натоварени, от друга. В крайна сметка успехите винаги ще ви съпътстват, но цената, която ще плащате за тях, е твърде висока. Изцедени до крайност, с нетърпение ще очаквате почивните дни около Великден, за да възстановите силите си. Не си позволявайте чак толкова голяма преумора. Тя ще ви направи раздразнителни. Видите ли, че „изпушвате“, вземете си глътка въздух – разходка в парка, пътуване извън града или уикенд в любим СПА хотел. Имате нужда и от релакс, не само от напрежение.


РИБИ

Обърнете внимание на любовта

За вас април е ведър и относително спокоен месец, но трябва да се съобразите, че не ви позволява да осъществите прекалено големи промени или да правите смели скокове в различни области на реализация. Действайте по всичко, което вече сте започнали, а успехът сам ще дойде в скута ви. Обърнете повече внимание на личния си живот, който занемарихте през последните два месеца. Сега, след като вечерите са по-светли, използвайте свежестта им за разходки с любимия човек. Бъдете романтични, радвайте се на всеки пролетен цвят в природата. Осъзнайте, че най-ценните неща около вас са нематериалните.


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

29 март. Въпреки че сте Овни, родени сте на 29 март и не притежавате характерния за тази зодия манталитет. Вие сте толерантни и отстъпчиви хора. Често се съобразявате с чуждото мнение и не проявявате характерния овнешки егоизъм. Причината е в датата, на която сте се родили. Тя обаче, от своя страна, ви постава между чука и наковалнята. Мисията ви в този живот е да се научите да отстоявате мнението си, ясно да заявявате своите желания и да се борите. Бъдете вироглави и не отстъпвайте, когато видите трудност пред себе си. Това важи както за професионалния, така и за личния ви живот.

Навлизате в прекрасна година на финансова стабилност и парични печалби. Не се страхувайте да започнете нова работа. Ще си заслужава рискът!

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания.

30 март. Независимо в каква ситуация попадате през живота си, вие, родените на 30 март си оставате идеалисти, оптимисти и сърдечни хора. Не са малко моментите, когато желаете да се затворите вътре в себе си, да преоцените кои са ви истински приятели и кои не. Правете го по-често, защото привличате неподходящите познанства като магнит. Това е заради вашата добронамереност и добродушие. Не всички пристъпват към вас със същите чувства и откритост, както вие към тях. Бъдете по-предпазливи.

От днес до рождения си ден догодина ще преживеете един завършващ период. Налага се да приключите с всички онези изостанали в предходните девет години неща, за които все не е оставало време и които до ден-днешен ви тежат на главата. Същото се отнася и за контактите. Направете преоценка и се отделете от онези познанства, от които не черпите полза.

Здраве: Възможни са чести инфекции в организма, следете кръвната си картина. Възможно е повишено кръвно налягане, проблеми с очите и зъбите. Главоболията най-вероятно ще са предизвикани от промените в кръвното налягане или от прекаляването с престоя пред компютъра и телевизора. Носете предпазни очила.

31 март. Избрали сте си кармична разплата, която да изпълните през този живот. Тя се състои в преодоляване на определени трудности, в полагане на повече усилия при постигане на амбициите и целите. Умеете да виждате нещата от различни гледни точки, но само за пред себе си. За пред хората проявявате една закостенялост, която не е характерна за знака Овен. Вие трябва да сте борбени, решителни и демонстративни. Научете се да се борите докрай, да завършвате делата си, а не да ги зарезвате на средата. Бъдете по-постоянни в желанията си и ще видите, че успехите ще започнат да се нареждат един подир друг.

Навлизате в година на ново и успешно начало. Поставете го смело, решително, без излишни задръжки. Ще успеете.

Здраве: Възможни са проблеми със сърдечно-съдовата система. Не се претоварвайте физически.

Станислав Климентов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *