Прогноза за времето през периода 12 – 18 април 2019 г

В петък преди обяд ще има  променлива облачност. Около обяд облачността ще се увеличи до значителна и след обяд ще има превалявания от дъжд, а на места се очакват и гръмотевици. През деня ще духа слаб  вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между  4° и  7°.  Максималните температури  ще бъдат  между 17° и 20°.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 13.04.2019 г

В събота ще преобладава време със значителна облачност и превалявания от дъжд. На места се очакват и гръмотевици. През деня ще духа слаб  вятър, предимно от източната четвърт, на моменти ще бъде тихо.   Максималните температури  ще бъдат  между 12° и 15°. За В. Търново се очаква  максимална температура  около 14°.

Атмосферното налягане  ще се задържи без съществени изменения.

Над  западните и  централните части на Стара планина  ще бъде облачно с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до  умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около  7° и през деня ще се понижават. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около 1°.

 

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 28.1° през 2018 г., а най-ниската измерена минимална температура е  минус 2.6° през 1992 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 41 минути и ще залезе в  19  часа и 55 минути.

Фаза на Луната:  седем  денонощия преди пълнолуние.

 

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 14.04.2019 г

 

        В неделя ще преобладава време със значителна облачност и превалявания от дъжд. На места се очакват и гръмотевици. През деня ще духа слаб  вятър, предимно от източната четвърт, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между  7° и  10°. За В. Търново се очаква  минимална температура  около 9°. Максималните температури  ще бъдат  между 11° и 14°. За В. Търново се очаква  максимална температура  около 12°.

Атмосферното налягане  ще се задържи без съществени изменения.

Над  западните и  централните части на Стара планина  ще бъде облачно с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до  умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около  5°. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около 0°.

 

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 26.6° през 2018 г., а най-ниската измерена минимална температура е  минус 2.0° през 1979 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 39 минути и ще залезе в  19  часа и 57 минути.

Фаза на Луната:  шест  денонощия преди пълнолуние.

 

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 15.04.2019 г

 

        В понеделник ще преобладава време със значителна облачност. На места е възможно да превали слаб дъжд. През деня ще духа слаб вятър от североизток, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури  ще бъдат  между 11° и 14°. За В. Търново се очаква  максимална температура  около 12°.

Атмосферното налягане бавно ще се повишава.

Над  западните и  централните части на Стара планина  ще бъде облачно,на места са възможни слаби превалявания от дъжд, над 1500 м – от сняг. Ще духа слаб до  умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около  5°. На 2000 м. – максималните температури ще бъдат около 0°.

 

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 29.8° през 1910 г., а най-ниската измерена минимална температура е  минус 1.2° през 1979 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 38 минути и ще залезе в  19  часа и 58 минути.

Фаза на Луната:  пет  денонощия преди пълнолуние.

 

Вторник, сряда  и  четвъртък преди обяд ще преобладава време със  значителна облачност, на места със слаби превалявания от дъжд.  Ще духа слаб  вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между  3° и  6°.  Максималните температури  ще бъдат  между 14° и 17°.

В четвъртък след обяд облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури  ще бъдат  между 14° и 17°.

Над западните и централните части на Стара планина в петък ще преобладава  време с променлива до  значителна облачност. В следобедните часове ще  превали  дъжд с гръмотевици.  Ще духа  слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около  9°.

В събота и неделя  ще бъде облачно с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа  умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури   на 1200 м. в събота ще бъдат около  7°, в неделя – около  4°.

В понеделник, вторник, сряда и четвъртък преди обяд ще преобладава време със значителна облачност, на места със слаби превалявания от дъжд, над 1500-1800 м. – от сняг.  Ще духа  умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат между  2° и 5°.

В четвъртък след обяд облачността ще се разкъса. Ще духа  умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури   на 1200 м.  ще бъдат около  0°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200м.  с около  6°.

 

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *