139 четения

Първото в страната роктакси заработи в старата столица

На иновативен и впечатляващ подход заложи търновски таксиметров шофьор, за да превърне жълтия си автомобил в разпознаваем и предпочитан от клиентите в старата столица. Георги Георгиев, по прякор Гого, създаде първото роктакси в страната. В колата на почит е твърдата музика и песните от жанра звучат на високи децибели. Оказва, че музикалното гостоприемство на таксиметровия водач се приема добре от пътниците и клиентите му с всеки изминал ден се множат и стават редовни.

58-годишният мъж е родом от Хотница, но от дълги години живее във Велико Търново. Завършил е Професионална гимназия по електроника „А. С. Попов“, а след това работил в радиозавода в града. Сменял е няколко професии, докато накрая се решил да седне зад волана на таксито. И така вече 4 години е част от автомобилния бранш, обосновавайки решението си с факта, че обича пряката комуникация с различни хора. Наред с това припечелва някой лев и на втора работа.

„От малък слушам рок. Братовчед ми, който е по-голям, все ме викаше да чуя поредната нова лента и на един стар касетофон ми пускаше записи. Фен съм на „Дийп пърпъл”, „Назарет”, „Юрая хийп”, „Пинк флойд” и много други. Харесвам също и хевиметъл“, споделя Гого и бързо усилва радиото, за да поздрави с песен на „Рамщайн“.

От българските представители на музикалния стил харесва „Щурците“, „Сигнал“, Звездомир Керемедчиев и други.

Всички членове на „ФСБ“ са му лични познати, а покойният Ивайло Крайчовски му е дал автограф по време на предпоследния концерт на групата във Велико Търново.

58-годишният мъж решил да съчетае работата с хобито да слуша рок и така дошла идеята да създаде първото у нас роктакси. Сложил на задното стъкло на колата специален обозначителен стикер, включващ стилизирана китара. По този начин колата веднага се набива на очи на стоянките.

Гого споделя, че откакто започнал практиката с рокмузиката, преживява много забавни и интересни моменти с клиентите.

„Хора всякакви – от молещи се на намаля звука до такива, които искат да увелича още децибелите, и дори пеещи. Наскоро возих една баба на видима възраст около 70 години, която каза, че съм пуснал страхотно парче. Останах учуден, оказа се, че тя е рокветеран“, сподели шеговито Гого.

Категоричен е, че не се е случвало някой да каже да махне музиката, а повечето се учудват, че не звучи попфолк.

Големи бакшиши заради музиката не е получавал, но са му казвали да си закръгли сметката, заради озвучаването по време на превоза.

Галина ГЕОРГИЕВА

Сн. авторката

3 коментара за “Първото в страната роктакси заработи в старата столица

 • 11.04.2019 в 9:13
  Permalink

  Ако и започнат да се къпят по-редовно, със сигурност ще превличат повече клиенти отколкото с рок или чалга!

  Отговор
  • 11.04.2019 в 14:24
   Permalink

   Същото се отнася и за вас уважаеми клиенти

   Отговор
 • 13.04.2019 в 13:58
  Permalink

  Има една подробност . Вие стоите във колата и чакате клиент, а клиента се е движел, работел преди да се качи.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!