Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 12 – 18 април

Осланяйте се на здравия разум, за да вземате правилни решения

 

Здраве: Не си внушавайте болести и избягвайте да прекалявате с лекарствата днес и през утрешния ден. Радвайте се на живота си и хапвайте лесносмилаеми храни, които не дразнят стомаха – най-уязвимата зона в тези два дни. В неделя и понеделник щадете сърцето. Подгответе си отвара от билки във вторник, сряда и четвъртък, като през тези дни можете да пробвате алтернативна медицина за лечение на стари хронични болежки или посетете хомеопата си за тях.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите са събота след 10.50 часа, неделя, понеделник, вторник, сряда и четвъртък. Косата ще расте по-бързо след подстрижката. Подходящи дни за коламаска – от понеделник до четвъртък. Масажи: Лечебни – понеделник, вторник, сряда. Обеци и татуировка: Луната няма отношение към тези процедури. Сауна и парна баня: Забранен е престоят в сауна в събота, неделя и понеделник.

Хранене и диета: Хапвайте по малко и начесто, като включите в менюто си повече зелени листни зеленчуци под формата на свежи салати. Избягвайте храните, които натоварват функцията на стомаха и ви причиняват парене и киселини, особено днес и през утрешния ден. Можете да подобрите хранителните си навици, като се сдобиете с повече информация за хранителни режими и диетично хранене в дните от понеделник до сряда. В сряда и четвъртък организмът задържа вода и е нормално да се чувствате подути и отекли. Ограничете солта. За любителите на лунната диета нейният старт е днес, 12 април, точно в 22.05 часа, с настъпване на фаза първа четвърт и трае през целия утрешен ден.

Основни звездни аспекти: В тази седмица, богата на развитие в чувствата, се осланяйте и малко на здравия разум, за да вземате правилни решения. Луната гостува в Рак, Лъв, Дева и Везни, активираща и възможност за нов скок при всички представители на тези зодии. Дори и да не сте сред техните редици, и за вас предстои вълнуваща седмица. От вчера започна ретроградното движение на Юпитер, което ще продължи до средата на лятото. Не разчитайте предимно на късмета, а правете нещата, когато сте уверени в себе си. Днес Венера и Сатурн са в хармоничен аспект, предшестващ квадратурата между Слънцето и Плутон утре. Днешният ден и дните от уикенда изискват смелост, за да се опълчим на вече оформени авторитети и да заявим пред тях нашето собствено мнение. Но е много важно да се изявим и да се защитим, защото, сведем ли глава, поражението ще бъде жестоко. В понеделник Венера и Плутон са в хармоничен аспект и награждават проявената смелост. Осланяйте се на разума в чувствата си и не позволявайте на емоциите да са водещи, особено що се отнася до любовния живот. Там можете, без да искате, да се забъркате в проблеми, от които излизането е трудно. Мислете, преди да предприемате каквото и да било, и в същото време не позволявайте да ви покровителстват. Чувството за свободен избор е от голямо значение през тази седмица.

 

ОВЕН

Крайни емоции

През тази седмица страстите са разпалени, а емоциите – крайни. Избягвайте моментите, в които хората ви дразнят, вбесяват и изкарват извън релси. Прекалената заетост в службата може да се отрази зле на личния ви живот, като провокира ревност и съмнения в половинката ви. Балансирайте вниманието си. Използвайте дните около вторник и сряда, за да решите стари проблеми, да приключите с тях и едновременно с това да предначертаете плановете си за следващите няколко месеца. През този период не се въвличайте в лъжи.


ТЕЛЕЦ

Успехът е с вас

 

За вас следва раздвижване. Периодът отключва много механизми, които ускоряват темпото и ви придвижват към успеха. Разбира се, правят ви подвластни и на външни фактори, на обстоятелства, които не зависят от вас. Ето защо не всичко е под контрол. Овладейте ревността си, вихрите я без мярка и така можете да отдалечите половинката от себе си. Също така не закъснявайте прекалено на работа и не се оправдавайте с професионална заетост, когато любимият човек иска внимание. Така ще си гарантирате хармония и благополучие.


БЛИЗНАЦИ

Печелите успехи

 

Ако при другите знаци напрежението е осезаемо, то вие сте облагодетелствани. Спокойно ви е, а и оптимистичната ви нагласа действа безотказно. Пътят към успеха е открит. Ретроградният Юпитер отключва шансовете ви да стигате по-бързо до сърцата на хората. В бизнеса имате шанс за реализация. Бъдете смели. Нови идеи, някои от които налудничави, са причината да не бъдете приети с овации още от първия път сред колектива. Но малко по малко ще се утвърдите. При вас нещата сега стават бавно, но категорично успешно.


 

РАК

Бъдете по-смели

 

И вие не се намирате в най-лекия период от годината си. Ретроградното движение на Юпитер изисква да се съсредоточите върху приоритетите и важните ангажименти на работното място. Действате ли смело и с категоричност, ще ви потръгне, като ви чака повишение най-късно до месец. Тази седмица ще ви помогне да опипате почвата около своя идея. Но преди това овладейте нервите, а през уикенда обуздайте ревността си към половинката. Не се сърдете за глупости и простете на хората, които, без да искат, ви дразнят ежедневно. Те не могат да се поправят.


ЛЪВ

Избягвайте споровете

 

И вие сте облагодетелствани през тази седмица. Не че ще ви бъде спокойно, а просто около вас се насъбират такива обстоятелства, които ви помагат по пътя към успеха напред. Избягвайте да спорите с половинката, защото и най-малките пререкания могат да завършат с любовни драми и емоционални рани за дълго време. В личен план бъдете деликатни, дръжте приятелите си настрана от своята връзка и не позволявайте вмешателство в нея. В противен случай ще съжалявате съвсем скоро, защото, без да сте се усетили, интригата ще се е завъртяла около вас и нищо неподозиращата ви половинка.


ДЕВА

Не спорете с половинката

 

В последните няколко дни усетихте отпускане и ангажиментите сякаш малко понамаляха. Е, времето за глътка въздух беше кратко. Сега предстои пореден напрегнат и интензивен период, в който следва да се реализирате по достоен начин. Ретроградното движение на Юпитер е причина на вас да се трупа най-отговорната работа за вършене. Днес и през уикенда избягвайте споровете с половинката. По-добре се съгласявайте. Зная, че ви е непосилно, но е за ваше добро. През новата седмица ви предупреждавам да сте по-концентрирани, да вършите своевременно работата си, без отпускане и скатаване. Тя чака вас и е добре да я отметнете час по-скоро.


ВЕЗНИ

Критичен период

 

И за вас тази априлска седмица е напрегната. Разкриват се някои стари истини, които идват изневиделица. Сами се компрометирате с поведението си. Обърнете внимание на живота си. Време е за по-дългосрочни планове и финансова стабилизация. Все пак дръжте приятелите си далече от тайните на семейството и близките си. Запазете личните си преживявания неприкосновени, за да не тръгнат клюки, които няма да можете да спрете, както сте свикнали досега. Периодът предупреждава да не раздавате пари назаем, както и да не теглите заеми и кредити.


СКОРПИОН

Бъдете разумни

 

Вие се намирате в един доста интересен период. Поведението ви е подвластно на крайности – понякога сте силно колебливи, в други моменти сте прекалено активни и стигате до еуфория, действате напосоки. Опитайте през следващите седем дни да укротите емоцията и да влеете в ежедневието си стандартния за вас разум. Вземайте всяко едно решение обмислено. Сляпата неделя при мнозина вече е факт и тя не се отнася само в сферата на любовта, а и в професионалния живот. Заредени сте с нов импулс и сте се впуснали в едно ново начинание с пълен ентусиазъм. Бъдете разумни да го завършите благополучно.


СТРЕЛЕЦ

Движите промените

 

Отпуснати и отдадени на течението, вие чакате да ви се случи нещо, без да бъдете активни, за да предизвикате някаква промяна в живота си. Ако продължавате с това настроение и през този период, вместо да се приближите до развръзката, ще се отдалечите доста от нея. Вместо да мрънкате, че животът ви е станал скучен и апатичен, действайте и предприемете активност. Никой освен вие самите не е в състояние да промени хода на събитията. Вие въртите колелото на съдбата. Колкото по-скоро се заемете с промени, толкова по-бързо ще се възстанови настроението ви.


КОЗИРОГ

Парични постъпления

 

През този период се намирате в подобаваща форма и това ще гарантира положително развитие в сферите, които пряко ви засягат на този етап. Това са личните дела и финансовата ви свобода. Очакват се добри парични постъпления при една голяма част от знака. За да бъдете истински доволни, трябва да си служите с последователност и да потиснете своята импулсивност. Преговорите водете гъвкаво и правете компромиси, но в рамките на допустимото. Без да накърнявате своите интереси и чувството си за лична свобода. Ретроградният Юпитер ще ви помогне да преодолеете някои свои досадни вътрешни страхове, които не ви позволяваха до този момент да се изявите изцяло.


ВОДОЛЕЙ

Овладейте емоцията

 

В последно време при вас се наблюдава склонност да променяте настроенията си в различните часове от ежедневието. Това обикновено създава усещане за неудовлетвореност, превръща ви в капризни хора и руши вътрешния душевен мир. Добра тенденция се очертава в делово отношение, защото там ще бъдете по-отговорни и всеотдайни. За мнозина се откриват хоризонти, други пък ще предпочетат да работят по стари предприети действия. Бъдете малко по-уверени и овладейте емоцията, която ви пречи да вземате правилните решения към момента.


РИБИ

Сигурна реализация

Хубав и завладяващ, следващият седемдневен период съдържа едно ново начало, душевна пълнота и оттам – сигурна реализация на целите. Те ще са както лични, така и делови, предшествани от някои колебания, но достигнати с умение. По всичко личи, че съдбата иска да извършите крачка напред, да бъдете пробивни и прогресивни, за да си осигурите един по-траен и продължителен във времето напредък. Бъдете убедени в случващото се и нека съмненията, изпълващи вашето съзнание, не са повод да закъснеете с някои действия и да пропуснете шанса. Активизирайте се и физически, и душевно, за да се утвърдите.


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

12 април. Въпреки че сте отворени към света, с чисти души и помисли, обичате да не изказвате всичко докрай и да криете тайни в своята душа. Често разговаряте уж открито, но винаги с една нотка резервираност. Такива сте си вие и вашите близки са ви възприели така. Иначе сте лъчезарни, отзивчиви и жертвоготовни. Последното е сериозен минус и следва да го изкорените от характера си. Старателни сте, но често ставате трамплин за постигане на чужди цели. Вие вършите цялата работа, а лаврите обира друг. За да получите това, което ви се полага в живота, трябва да сте настоятелни и безкомпромисни. Пазете се от недоброжелателни запознанства, от лицемери и хора с нечисти помисли.

Навлизате в една прекрасна година на ново и успешно начало, което сами ще поставите в един момент през някой от следващите дванайсет месеца. Бъдете решителни и се заемете с онова, което най-много желаете. Имайте и постоянството да го довършите докрай, за да не се превърне то в неуспех.

Здраве: Възможни са сърдечносъдови проблеми.

13 април. Сами сте си избрали да се родите на 13 април, за да изчистите малки грешки от минали прераждания. Стремите се към водещи позиции в живота, към върховете на властта, но понякога се предоверявате, не проверявате нещата докрай и това ви нанася удари. Ще побеждавате всяка една трудност, ако отделяте повече време за стратегията на нейното преодоляване.

От сега нататък предстои година, която трябва да изживеете по-спокойно, като се оставите на крилете на съдбата. Често ще се пускате по течението и ще бъдете подвластни на различни обстоятелства. Примирете се и така ще е най-добре за вас.

Здраве: Възможни са проблеми със стомаха.

14 април. Вие сте хора, които обичат пътуванията, промените и динамиката на живота. Ето защо мнозина от вас често сменят работното място, местожителството или приятелите. Това е вашата страст и начин на живот. Услуги правите всекиму. Умеете да веселите и забавлявате компанията около себе си. Помислете обаче и за собственото си щастие, което не се крие в постоянните промени и пътувания. Научете се да живеете стационарно, иначе ще се окаже един ден, че зад себе си не сте оставили нищо.

Навлизате в една от най-хубавите години от живота си, когато успешно можете да промените средата на живот и хората, с които общувате. Това е нож с две остриета, защото можете да попаднете на добри познанства, но има възможност и да се натъкнете на недоброжелатели. Избягвайте да се предоверявате. В службата ви чака подем, малко по малко ще забързвате темпото.

Здраве: Годината вещае крепко здраве, ако живеете в хармония с хората около себе си.

Станислав Климентов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *