5 съвета за красива и здрава кожа | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

5 съвета за красива и здрава кожа

Публикувана на: 15.04.2019г. 449 прегледа

Вашата личност е цялостното представяне на това кои сте в очите на други хора. Следователно, кожата ви играе много важна роля за начина, по който ви възприемат. Красивата и здрава кожа е ясен знак, че сте човек, който се грижи за себе си. За да ѝ осигурите съвършен вид, не е необходимо да харчите цяло състояние в скъпи салони. Има много неща, които можете да правите ежедневно, за да я поддържате здрава. Ние от онлайн магазин MAKEUP подбрахме най-основните от тях, за да ви улесним.

1. Минимален грим

Дами, нека минимизираме тежкия грим. Не е необходимо всеки ден да се използва огромно количество декоративна козметика върху лицето. Естествено, без нея няма как – старайте се да използвате по-малко продукти, но такива които са качествени и ви действат добре. А по-тежките, запазете за специални поводи и вечерни партита. През останалото време тонизирайте, овлажнявайте кожата си и използвайте слънцезащитни продукти. Оставете я да диша.

2. Почистване 

Това е вечният отговор на всички специалисти, когато ги питат за ключа към красивата и здрава кожа. Дори и да сте прекалено уморени след дълго парти или изтощителен работен ден, почистете замърсяванията и грима от лицето си. Гримът действа като маска и ако остане повече от необходимото, може да запуши порите. Ако отидете в леглото с него, много вероятно е на сутринта да се събудите с огромна пъпка, което със сигурност никой не желае.

3. Слънцезащитен крем

Слънцезащитните продукти са задължителни за кожата ви. Преждевременно стареене, обриви, петна и още много други неприятни последствия могат да се появят, когато се излагате на слънце без никаква защита. Задължително използвайте слънцезащитен крем с SPF върху лицето си, когато излизате, за да предпазите епидермиса от всички аномалии, причинени от вредните слънчеви лъчи. Не мислете за сезона, нито дали слънцето се е показало или е облачно. Винаги нанасяйте слънцезащитен продукт и го носете в чантата си, тъй като е добре да го подновявате през няколко часа.

4. Ексфолиация

За да имате здрава кожа, ексфолирайте я поне два пъти седмично. Почистването на лицето, ще освободи епидермиса от всички мъртви клетки, които могат да запушат порите ви, да се появят акне, черни точки или пъпки. Доброто почистване действа комплексно – подобрява тена, добавя сияние към кожата и я освобождава от всички токсини. Но не използвайте скраб всеки ден, защото това може да доведе до пресушаване, което пък от своя страна до други проблеми.

5. Хидратация

Да, освен че хидратирате тялото си, пиейки достатъчно количество вода, трябва да използвате и добри овлажняващи средства за кожата на лицето. Тези продукти задържат влагата в клетките и са от съществено значение за доброто състояние на епидермиса. Особено след баня винаги нанасяйте подходящи средства, за да бъде кожата хидратирана. Преди лягане може да поставите кърпа, напоена с топла вода, върху лицето си и да я оставите за известно време. По този начин ще се отворят порите, позволявайки на овлажняващия крем да проникне по-дълбоко и да достави необходимите елементи в клетките.

Източник: struma.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!