9 четения

823 ученици от 22 области се представят в Третата национална изложба „Заедно” в Лясковец

За трета поредна година Лясковец домакинства изложба за ученическо творчество. Националната изложба под надслов „Заедно”, която е вече традиционна, бе организирана от общината, Начално училище „Цани Гинчев”, Център за приобщаващо образование и Департамент за информация и повишаване квалификацията на учителите – Стара Загора.

В тазгодишното издание на националната изложба се включиха 823 ученици от 72 училища от 22 области на България. На 163 от тях се оказва допълнителна подкрепа за личностно развитие. Най-малкият участник бе на 6 години, а най-големият – 17-годишен. Рисунката, пропътувала най-много километри, бе от българо-австрийското училище „Св. св. Кирил и Методий” – град Виена. Комисия, определена със заповед на кмета на община Лясковец, разгледа ученическите творби, представени за участие и ги класира в четири възрастови групи.

Младежкият дом в Лясковец едва побра стотиците рисунки на децата. Там беше изложено творчеството им и бе направено официалното откриване на пребогатата експозиция. За събитието се събраха много гости, експерти, учители и ученици. Специални гости, дошли да видят красотата на багрите, изобразяващи детските мечти, бяха д-р Татяна Предова и д-р Бояна Алексов – експерти от дирекция „Приобщаващо образование” на Министерството на образованието и науката, регионални експерти от РУО, от областни дирекции „Закрила на детето”, директори на центрове за специална образователна подкрепа, на комисия за защита от дискриминация, на дирекцията за социално подпомагане, преподаватели и студенти от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ и много други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *