14 четения

Честито, великотърновци!

Сбъдна се мечтата на поколения наши предци. Велико Търново официално бе обявен за историческа и духовна столица на България!

Още преди 140 години по време на дебатите в Учредителното събрание Драган Цанков казва: „Ние имаме две столици: Търново – историческа и духовна, и София – правителствена“. От сега нататък отново ще бъде така!

В края на миналата седмица единодушно 44-тото Народното събрание подкрепи предложението Велико Търново официално да получи този статут!

Благодаря на обществениците, с които се обединихме в инициативен комитет и които винаги са доказвали, че за тях Велико Търново е кауза! Благодаря на всички, подкрепили предложението ни, което вече има своята легитимация от най-високата държавническа трибуна – тази на Народното събрание!

Благодаря на хората, които през годините са отстоявали и защитавали честта на Старопрестолнината като историческа и духовна българска столица.

Велико Търново олицетворява духа на България, нейните дълбоки корени, но и пътя й към бъдещето. Статутът ще затвърди престижа и доброто име, които нашият град има в България и отвъд границите й.

Официалното признание чертае нови хоризонти пред Велико Търново. Нека, както досега, бъдем обединени и работим в единство! В името на историческата и духовна българска столица, в името на по-доброто бъдеще пред нашите деца!

Благодаря Ви, че сме заедно!

Даниел Панов

Кмет на Велико Търново

Един коментар за “Честито, великотърновци!

  • 16.04.2019 в 9:37
    Permalink

    Браво Дидо! Честито да ни е!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *