Хората, които трябва да са любезни към клиенти, посягат по-често към чашката | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Хората, които трябва да са любезни към клиенти, посягат по-често към чашката

Публикувана на: 15.04.2019г. 434 прегледа

Служителите, които трябва да потискат отрицателните си емоции в работата, по-често отреагират с алкохол в края на деня, съобщи в. „Дейли мейл“.
Американски психолози установиха, че хората, които работят с клиенти, са склонни „да разпускат“ у дома, защото фалшивите усмивки са изтощителни.
„Колкото повече трябва да контролират отрицателните емоции в службата, толкова по-малко способни са те да контролират количеството изпит алкохол след работа“ – каза ръководителката на изследването Алиша Гранди, професор по психология в университета на Пенсилвания.
Връзката между работата в сферата на услугите и злоупотребата с алкохол е установена от предишни изследвания. Американските психолози са търсели причината за нея. Те са анализирали данни от национално изследване на стреса в работата и здравето.
Резултатите показват, че хората, които работят с клиенти, пият повече. Тези, които трябва да се преструват, също пият повече, особено ако чувстват, че нямат контрол.
„Връзката между задължителното преструване и пиенето след работа е по-силна за импулсивните хора или за тези, които не определят сами как да се държат в службата“ – каза проф. Гранди. Такива хора по-трудно контролират емоциите си и когато се приберат, нямат волята да спрат след първата чашка.
Хората, които контактуват поотделно с клиенти, пият повече от тези в образователната или здравната сфера. Причината може да е, че първите обикновено са млади, в началото на кариерата си. Те може да не се контролират добре или да смятат, че преструването е важно, за да спечелят пари.
„Парите дават мотивация за надмогване на естественото предразположение, но да го правиш цял ден, може да е изтощително“ – обясни проф. Гранди.
Преструването може да е изтощително и ако служителят мисли, че работата му не е удовлетворяваща.

ИЗТОЧНИК: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!