ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО през периода 16 – 22 април 2019 г

Във вторник ще преобладава време с променлива до значителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 3° и 6°. Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°.

В сряда преди обяд ще преобладава време с променлива облачност, след обяд облачността ще се увеличи до значителна и привечер на места се очакват слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър, преди обяд и около обяд от северозапад, късно след обяд – от североизток. Минималните температури ще бъдат между 3° и 6°. Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°.

В четвъртък, петък и събота ще има значителна облачност, на места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 6° и 9°. Максималните температури ще бъдат между 12° и 15°.

В неделя и понеделник облачността ще се променя димамично, най-често ще бъде разкъсана. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 4° и 7°. Максималните температури ще бъдат между 16° и 19°.

Над западните и централните части на Стара планина във вторник ще има значителна облачност, на места са възможни слаби превалявания от дъжд, над 1500 м – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 6°.

В сряда ще има променлива до значителна облачност, късно след обяд на места със слаби превалявания от дъжд, над 1800 м – от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 7°.

В четвъртък, петък и събота ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд, над 1800 м – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 7°.

В неделя и понеделник ще има променлива до значителна облачност и ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат между 6° и 7°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200м. с около 6°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.