Шефът на Върховния административен съд уважи тържеството на юристите от випуск 2018 на ВТУ

МИХАЕЛА ТЮФЕКЧИЕВА Е ОТЛИЧНИКЪТ НА ВИПУСК 2018 НА ЮРИДИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ ВЪВ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“. Михаела получи дипломата си първа от декана на Юридическия факултет проф. Цветан Сивков. Церемонията по традиция се проведе в залата, в която са заседавали първите народни представители на България в музей „Възраждане и Учредително събрание“. Гост на абсолвентите беше и председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков. Михаела е третият студент в цялата история на Юридическия факултет, който завършва с пълно отличие и е първата жена с такова постижение.

85 АБСОЛВЕНТИ ОТ ВИПУСК 2018 В ПЕТЪК ПОЛУЧИХА ДИПЛОМИТЕ СИ ЗА ЗАВЪРШЕНО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ. 15 от тях си тръгват от вуза с успех над 5,50. Михаела Тюфекчиева е единствената, успяла да постигне успех 6,00 и от семестриалните изпити, и от държавните.

„Нека вашият живот бъде хубав и светъл, да имате перспективи в професията, да се развиете. Но трябва да знаете, че това не е път, по който има само цветя. Това е път, по който има облаци и бури, така че нека вашият път бъде нагоре, невинаги светъл, но упорито напред”, каза в обръщението си към абсолвентите деканът на Юридическия факултет проф. Цветан Сивков.

„Когато бях на вашето място и седях в една такава тържествена зала, в едно такова приветствие, ни казаха, че може би между нас седят бъдещият главен прокурор, бъдещият главен инспектор, бъдещият председател на Върховния административен съд… Тогава изобщо не повярвах в тези думи, но сега ви казвам, че именно от този мой випуск са и главният прокурор, и инспекторът, и шефът на ВАС. Така че наистина всичко зависи от вас“, бяха думите на Георги Чолаков, секунди преди да връчи дипломите на отличниците на випуск 2018.

„Вие ще бъдете хората, които ще изградят доверието в съдебната ни система, което в настоящия момент не е много добро. На вас се пада честта да защитите правото. Сигурен съм, че така са ви възпитавали вашите учители, преподаватели, професори. Иначе ще останем само със спомена за нова България”, каза и ректорът на университета проф. Христо Бонджолов.

От името на випускниците говори Йоана Мирчева, която благодари на преподавателите си и пожела на колегите си „Да следваме духа на правото и така да го упражняваме. Да се водим от ценностите и морала и по този начин да бъдем хора за пример”.

Преди официалната церемония проф. Георги Стефанов и проф. Тенчо Дундов бяха удостоени с почетното звание Professor emeritus. То се присъжда с решение на Академичния съвет за техния принос за популяризиране и утвърждаване на името и авторитета на ВТУ и най-вече на Юридическия факултет, както и за заслугите им за развитието на академичния живот.

С грамоти за дългогодишна преподавателска дейност във факултета бяха отличени проф. Огнян Стамболиев, проф. д-р Димитър Токушев, проф. д-р Евгения Коцева, проф. д-р Димитрина Милкова и доц. д-р Юлия Захариева.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *