Търновецът Мартин Тотев спечели 3 награди в конкурса Bulgarian Travel Awards | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Търновецът Мартин Тотев спечели 3 награди в конкурса Bulgarian Travel Awards

Публикувана на: 15.04.2019г. 1806 прегледа

50 000 потребители се доверяват на платформата Travel Smart, за да пътешестват до желани световни дестинации

„Най-добра туристическа медия“, „Най-добър туристически блог“ и „Наградата на публиката за туристическа медия/блог“ грабна заслужено проектът на търновеца Мартин Тотев Travel Smart. Трите отличия платформата завоюва в рамките на тазгодишната конференция Travel Academy, традиционно събираща на едно място доказани експерти и професионалисти в туристически бранш у нас, в която за първи път се състоял конкурсът Bulgarian Travel Awards.

„Във формата участваха много интересни и успешни проекти и затова се радваме много, че спечелихме и трите награди, за които бяхме номинирани. Освен признанието, което ни дават, тези отличия ни задължават да се стараем да бъдем все по-полезни и по-разнообразни. Целите, които си поставяме, са да се опитваме да помогнем на все повече хора да пътуват до желаните от тях дестинации, както и да не спираме да подобряваме начина, по който представяме информацията на потребителите си”, сподели създателят и главен мениджър на Travel Smart.

Мартин Тотев е на 31 години, от Велико Търново. Завършил е бакалавърска степен по международна логистика в университета Якобс в Бремен, Германия, и магистърска по бизнес стратегии и мениджмънт в Икономическия университет във Виена, Австрия. 8-годишното пребиваване зад граница разширило кръгозора му многократно и го научило как да бъде самостоятелен във всяко едно отношение, включително организирането на пътувания. Живял е в Германия, САЩ, Австрия, Бразилия и Белгия.

„След като се завърнах в България преди 4 години, много от приятелите ми започнаха да ме питат постоянно как да пътуват най-лесно до дадена държава, как да си закупят билетите най-евтино, какво могат да видят и правят на избраната от тях дестинация. Така в мен се роди идеята за сайта TravelSmart.bg. Целта му е да информира хората как може да се пътува в цял свят от България възможно най-лесно, най-умно и най-изгодно“, обясни находчивият болярин.

Екипът на сайта включва 6 души, като някои от тях актуализират информацията постоянно, а други се занимават само с конкретни елементи. Всеки ден в туристическата медия биват публикувани статии с примери от реално време за самостоятелно организиране на пътувания в чужбина, много полезна информация за всяка отделна дестинация, истории на пътешественици от техни пътувания и разкази на различни български travel блогъри, с които проектът си партнира.

„Крайната ни цел е освен да намерим изгодно предложение за пътуване и да го комбинираме с полезна информация за избраната локация и история от първо лице на пътешественик, който вече я е посетил. По този начин потребителят ще знае какво може да прави, види, опита и т.н. на самата дестинация”, уточни Мартин.

Активните потребители на сайта са 50 000 души, като мнозинството от тях е на възраст 23 – 38 години, пътува в чужбина по няколко пъти в годината, владее спокойно английски език и борави с лекота с интернет и модерните технологии.

31-годишният търновец сподели, че за да бъде задоволен интересът на всеки от тях, той и екипът на Travel Smart всеки ден преглеждат подробно интернет пространството за актуални изгодни предложения за пътуване и публикуват най-атрактивните, с много ясно обяснение как всеки може сам да си ги запази. Така успява да спести времето и енергията на всеки един потребител да прави това търсене ежедневно, тъй като получава информацията по най-приятния и достъпен начин.

„В сравнение с организираните екскурзии от туристически агенции нашите предложения са многократно по-изгодни, най-вече защото те са самостоятелно организирани, а и защото ние изчакваме и публикуваме дадено предложение за пътуване, когато то е най-евтино. Редовно намираме полети от България до Азия за под 400 евро за двупосочен билет, както и полети до много дестинации в Европа от по 10 евро в посока”, коментира Мартин.

Той подчерта, че ангажираните в работата по сайта се опитват да покрият абсолютно всички дестинации, а екзотични места като Сейшелите,

Малдивите, Индонезия, Филипините, Френска Полинезия, Фиджи, Куба и Доминиканската република привличат най-голям интерес.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!