Ученици и учители от СУ "Максим Райкович" град Лясковец посетиха Литва по проект "Еразъм+" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Ученици и учители от СУ „Максим Райкович“ град Лясковец посетиха Литва по проект „Еразъм+“

Публикувана на: 15.04.2019г. 587 прегледа

6 ученици от СУ „Максим Райкович“ град Лясковец, водени от заместник-директора Димитър Димитров и координатора по проекта Нина Савова, бяха на посещение в Германия. Там те осъществиха втора среща по проект „Водата е живот“ по програма „Еразъм+“. Схемата за осъществяване на проектната програма предвижда още три срещи с ученици и учители, като СУ „Максим Райкович“ ще бъде домакин на една от тях през месец юни.

Срещата се състоя в периода 08-12 април в град Клайпеда, който се намира в на брега на Балтийско море в Литва. Темата на  посещението беше „Водата – еликсир на живота“. Домакините организираха посещение на водни обекти, които са от изключителна важност за региона – пречиствателната станция на града, Регионалния морски парк, лагуната и Балтийско море.

По предварително приет план всяка страна беше подготвила и презентация за водните ресурси в региона си и животните, които ги населяват.

. По време на визитата учениците се запознаха с културно-историческото наследство на партньорите от Гаргждай и Клайпеда, подобриха уменията си за комуникация на английски език и създадоха много нови приятелства със своите връстници от Германия, Литва, Португалия и Гърция, като по този начин се почувстваха част от голямото европейско семейство.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!