В Елена представиха футболен проект за социалната интеграция на подрастващи | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

В Елена представиха футболен проект за социалната интеграция на подрастващи

Публикувана на: 15.04.2019г. 453 прегледа

Елена е сред осемте града, в които ще се реализира футболен проект за подпомагане на социалната интеграция, адаптация и пълноценна реализация в обществения живот на деца и младежи със специални образователни потребности. Идеята е чрез създаване на условия и възможности подрастващите да се включат в спортни занимания по футбол с цел подобряване здравословния начин на живот, физическата и психическата им пригодност.

„Мобилбокс – футболна и здравословна академия е проект на Българския футболен съюз като част от дългосрочната стратегия на организацията със социална насоченост. Той е финансиран по програмата „Хеттрик“ на европейската централа УЕФА.

На специална среща в Елена с участието на представители на футболни клубове, учители по спорт и експерти от общината проектът беше представен от координаторите Андрей Петров от БФС и Стоян Денев, представител на Зоналния съвет на БФС във В. Търново. Предстоят обучителни семинари за запознаване със съвременните тенденции в развитието на футбола като инструмент за здравословен начин на живот, за повишаване културата на младите хора и тези със СОП за разпознаване на различни видове зависимости и осмисляне на свободното им време чрез спортуване.

Проектът предвижда и провеждането на футболен здравословен фестивал в Елена.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!