55 четения

Велико Търново получи официален статут на историческа и духовна столица на България

ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОЛУЧИ ОФИЦИАЛЕН СТАТУТ НА ИСТОРИЧЕСКА И ДУХОВНА СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ, СЛЕД КАТО ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАХА АБСОЛЮТНО ЕДИНОДУШНО ЗАКОНОПРОЕКТА. Документът беше внесен от народните представители Станислава Стоянова, Станислав Стоянов, Клавдия Ганчева, доц. Милен Михов и Симеон Симеонов. Предложението е на Инициативния комитет, който подготви програмата за честване на 140 години от приемането на първата конституция на България, останала в историята под името „Търновската конституция”.

14 изявени търновци участват в Инициативния комитет, чийто председател е кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов. В комитета са още Великотърновският митрополит Григорий, двамата ректори – проф. Христо Бонджолов и бриг. генерал Пламен Богданов, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, съветниците Нейко Генчев и Иван Александров, адвокатите Йордан Цветанов, Веселка Коева и Даниела Минева, директорът на музея Иван Църов, проф. Хитко Вачев и двамата преподаватели във ВТУ проф. Милко Палангурски и проф. Пламен Павлов.

3 коментара за “Велико Търново получи официален статут на историческа и духовна столица на България

 • 12.04.2019 в 11:39
  Permalink

  Браво браво … айде сега и заплатките да пооправим, че малко от малко да ни се повдигне самочувствието вече, уж столичани един вид, пък с най-мизерните заплати, някак не се връзва …

  Отговор
 • 12.04.2019 в 19:32
  Permalink

  Честито Търновци ! Добра работа на инциативния комитет. Благодаря !

  Отговор
 • 14.04.2019 в 18:45
  Permalink

  Супер, като мина по ул. опълченска и си мисля че се намирам в страна от третия свят.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!