Зарязан бивш полицай напада посред нощ с пистолет семейство от ревност

Красимир и Радина дни наред спят на различни места и чакат МВР да реагира

ЗАРЯЗАН ОТ ПРИЯТЕЛКАТА СИ БИВШ ПОЛИЦАЙ НАПАДА ПОСРЕД НОЩ нея и сегашния й любим с пистолет. Изоставеният мъж заплашил с убийство двойката. Екшънът се разиграл в нощта срещу 10 април в двора на вила в местността Под Арбанашко бърдо между Арбанаси и Горна Оряховица.

В любовната драма са Красимир Николов, Радина и софиянецът Емил Д., който е бивш полицай и не може да преживее раздялата с любимата си. Заслепеният от ревност експолицай пишел съобщения всеки ден и звънял по телефона, настоявайки да се съберат отново. Той и Радина били заедно допреди няколко месеца, но жената не искала повече да има връзка с него. Така се събрали с Красимир и заживели заедно.

„Работим до късно с Радина. Въпросната нощ се прибрах преди нея и чух да паркира кола около 1,30 часа. После се разнесоха викове. Излязох навън и видях Емил да дърпа Радина. След това се обърна и се нахвърли върху мен. В ръката си държеше пистолет. Удари ме с дръжката по главата и лицето, а когато паднах на земята, насочи оръжието към главата ми и заяви: „Ще те очистя”. След това стреля във въздуха пред входната врата на вилата. Радина се разпищя, а Емил си тръгна“, разказа пред „Борба“ 50-годишният Красимир Николов.Той е сервитьор в елитно заведение в Арбанаси, а Радина работи в куриерска фирма. Двамата се познавали от години и имали предишна връзка, която сега възобновили, обясни още Красимир.

ВЕДНАГА СЛЕД НАПАДЕНИЕТО ДВАМАТА НЕЗАБАВНО ОТИШЛИ в полицията в Горна Оряховица и подали жалба. Дежурният веднага подал Емил за издирване, а изплашени до смърт, Радина и Красимир не смеят да се върнат във вилата и спят на хотел и при приятели през последните дни.

На 10 април сутринта полицаите правили оглед и намерили гилза от боен куршум. Междувременно Красимир си е извадил медицинско свидетелство за травмите от побоя, а Радина е подала иск за ограничителна заповед срещу Емил.

Ден по-късно Емил се обадил на Радина с искане да си „уравнят” версиите за пред полицаите.

„Полицаите ме посъветваха да не давам гласност на случая, защото това само щяло да попречи на разследването. Но аз искам да разкажа историята си, защото не мога да се съглася, че случаят е безобиден. Когато някой вади пистолет насреща ти и ти говори несвързани неща, той е опасен. Страхувам се за жена си. Ангажиментите ни са такива, че се прибираме късно вечер, аз не мога да я посрещам всеки ден, не мога да й осигуря защита. А явно и полицията не може. Дал бил един месец срок, в който, ако не се съберат, ще се върне да ме убие. И как да живеем спокойно в такъв случай? Малко ли жени бяха убити от ревнивци само в последните години. Трябва да се поглежда по-сериозно на такива закани“, заяви с притеснение Красимир Николов. Той каза още, че в нощта на нападението Радина е скочила върху Емил и това го е спасило от сигурна смърт. Странното в случая е още, че разследващ от Горна Оряховица казал на двамата потърпевши, че трябвало да отидат в управлението във В. Търново, защото май вилата им се падала в Търновската община.

„Това ме озадачи още повече и искам да дам гласност на случая. Какво значение има в кое районно сме отишли?! Защо този Емил не е арестуван и обявен за издирване. Ние колко време трябва са крием? Този човек е опасен и аз отделно от властите ще го съдя и няма да оставя нещата така”, с гняв каза още Красимир.

Оказа се, че въпросният Емил е бил намерен от МВР и привикан за разпит. Задържан е бил за срок от 24 часа по Закона за МВР. След това е пуснат и понеже се явил сам, не е обявен за издирване. За ешкъна пък няма никакво съобщение от полицията. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 144, ал. 3 от НК за закана с убийство. Предвиденото от закона наказание е до 6 г. затвор. Делото обаче ще се води от Районна прокуратура във Велико Търново, защото било установено, че вилата на Радина е в землището на старата столица по нотариален акт, установи наша проверка.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *