Шестокласник от Свищов отива на обучение в център на НАСА | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Шестокласник от Свищов отива на обучение в център на НАСА

Публикувана на: 16.04.2019г. 800 прегледа

Шестокласникът Константин Тодоров от СУ „Николай Катранов“ е първият свищовлия, класиран за участие в обучение на международния космически и научен център Space Camp Turkey.

Константин е сред малкото кандидатствали участници, на които научният център ще предостави стипендия за включването в курса. Класирането за стипендия сред хилядите участници е огромен успех заради високите критерии на журито, съставено от квалифицирани специалисти.

Space Camp Turkey e един от трите космически центъра за обучение в света, създадени по модел на НАСА. За Европа, Азия и Близкия изток Space Camp Turkey e единственият функциониращ учебно-тренировъчен лагер. Той се намира в гр. Измир, Турция. Космическият и научен център за обучение Space Camp Turkey се съсредоточава главно върху мотивирането на млади хора от цял свят да преследват кариера в областта на науката, математиката и технологиите. След преминаване на програмите участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.

Обучителният лагер на Константин ще бъде през лятната ваканция.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!