29 четения

Куп награди спечелиха формации от областта от конкурса „Танцова въртележка“ в Горна Оряховица

14 ОТЛИЧИЯ СПЕЧЕЛИХА ДЕЦАТА НА UN BESO ART & DANCE CENTER ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОТ КОНКУРСА „ТАНЦОВА ВЪРТЕЛЕЖКА”, КОЙТО СЕ ПРОВЕДЕ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ В ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК“ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. „Българка“ и „Вълшебен миг“ са двата танца, с които възпитаниците на танцовата школа спечелиха купите си за първо място. Още три танца донесоха на възпитаниците на UN BESO отличия за трето място.

Кристина Стайкова спечели две втори места – веднъж със солото си Fugo в категорията „Характерни танци“ и още веднъж за дуета си с Ивет Николова и танца „Приятелството над всичко“. Двете се състезаваха в категорията за съвременни танци. Медал и поощрение като солов изпълнител има и Ивет, която е трета с танците си „Гора“ и „Фея Люляк“, отново в категорията „Характерни танци“. Ели Ганчева е трета със своя танц „Есмералда“ в конкурса за класически танци и има поощрение в конкурса за съвременни танци. Още две трети награди има школата – за съвременния танц на Цветелина Саралиева, Гергана Петрова и Елиз Гушева и за характерния танц на Виктория Бекярова, Гергана Петрова и Елиз Гушева. Поощрение има и за Цветелина Саралиева, която танцува „Довиждане, Париж“.

С КУП НАГРАДИ ОТ КОНКУРСА СА И ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ДРУГАТА ПОПУЛЯРНА ТАНЦОВА ФОРМАЦИЯ В СТАРАТА СТОЛИЦА „ВИРГИНИЯ БАЛЕТ“ към Младежкия дом. Радина Бонева е с две първи места за двата си солови танца, които малката балерина представи в първа възрастова група. Кристин Сутрова събра пълен комплект отличия – тя е първа в категорията за съвременни танци и е носител на специалната награда на журито. Втора е с характерния си танц и трета в категорията балет. Леа Попдончева има две втори и една трета награда, както и специално отличие на журито. С по две награди от „Танцова въртележка“ се връщат и Богдана Лещакова, Ина Маринова, Пламена Ангелова и Ивелина Белчева. Първо място спечели „Виргиния балет“ за триото на Леа Попдончева, Девора Казарина и Радина Бонева за хореографията „Светит месяц“, както и за триото Богдана Лещакова, Кристин Сутрова и Ина Маринова в категория съвременни танци. Второ място имат при дуетите и групите и Валерия Савова и Нора Петрова.

Награди имаше и за танцьорите от Лясковец и Горна Оряховица. В класиката победители при най-малките групи са децата от танцова школа „Ритъм“ при народно читалище „Напредък – 1870“ в Лясковец. Домакините от балет „Калина“ към читалище „Напредък-1869” в Горна Оряховица са шампиони в най-голямата възрастова група при формациите с танците си „Приказка в полунощ“ и „Неизживени спомени“.

Близо 900 деца и млади танцьори от цялата страна участваха в танцовия маратон в Горна Оряховица. Те се състезаваха в продължение на три дни в три стила – класически балет, съвременни и характерни танци, в сола, дути, триа, групи и формации и в четири възрастови групи. Двете най-големи отличия – Гранпри за цялостно представяне, заминаха за Варна и Търговище.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *