Новини

Три дни надиграване и надпяване в Елена

Над 500 танцьори и певци от различни краища на страната пристигат в балканското градче за фолклорния фестивал „Веселие в Елена“. Той се организира за трета поредна година от Народно читалище „Напредък – Елена – 1863“ и е под патронажа на кмета на общината инж. Дилян Млъзев. Надиграването и надпяването ще бъде три дни – от 19 до 21 април на сцената на централния площад. Тази година фестивалът ще даде възможност на певци, танцьори, изпълнители, гости и зрители да се потопят в един необятен и красив свят на багри, настроения и емоции, изпълнен с древни символи и съвременни послания, свят на българския фолклор.

„Веселие в Елена“ ще започне от 18 ч. на 19 април с голямо хоро на мегдана и концерт на Сава Матеев и танцова формация „Балканджийче“. Вторият и третият ден на фестивала са състезателни. Индивидуалните изпълнения и на групите по ред, определен чрез жребий, започват след дефилето на участниците от Даскалоливницата до сцената в центъра на града и официалното откриване на фестивала от 10.30 часа. След приключване на изпълненията, организаторите дават възможност на всички участници да се включат в половинчасов заключителен концерт за деня от 18 часа. Веднага след него започва хоротека под звездите с лектор Антоанета Асенова-Данова.

В неделния ден програмата продължава от 10 часа. Победителите във фестивала „Веселие в Елена“ ще бъдат обявени и наградени от 13 часа. За всички изпълнители, малки и големи, организаторите са подготвили приятни изненади.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *