13 четения

Шахматистите от ОУ „Св. П. Евтимий“ детронираха ученическия шампион на България, отиват на финали

Отборът на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ (Велико Търново) спечели Зоналните игри по шахмат за VVІІ клас и се класира на финалите. Първенството се проведе в Ловеч на 17 април. Великотърновските ученици успяха да елиминират фаворитите от Математическа гимназия – Плевен, с които завършиха наравно 2:2, но победата на първа дъска на капитана, Стилиан Ангелов срещу шампионката на България до 14 години Ева Русева бе решаваща. За отбора на Велико Търново играха две двойки близнаци, състезатели на ШК „Етър“ – Стилиан и Кристиан Ангелови и Виктория и Александра Маринови, водени от г-жа Даниела Коцева.

Победата е сензационна, защото в последните години плевенчани са държавни шампиони.

При по-големите – VІІІХ клас, ПМГ В. Търново се класира на второ място след отбора на МГ – Плевен. Финалите са от 6 до 9 юни в Бургас, информира треньорката на ШК „Етър“ Светла Йорданова.

През уикенда в Полски Тръмбеш се проведе открит турнир в 6 кръга на 60 мин + 30 секунди на ход. Отново на висота бяха нашите представители. Стефани Бижева се завърна със златен медал при момичета до 10 години, а Мартин Кънчев с бронз при момчетата в същата възраст.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!