127 четения

28-годишният Бобито – тартор на най-голямата банда у нас,взеха му две коли за 200 000 лв.

Борислав Георгиев има 5 г. затвор за телефонната измама от 300 000 евро в Първомай

 

ТАРТОР НА НАЙ-ГОЛЯМАТА РАЗБИТА БАНДА У НАС С ПРЯЧКА ОТ ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ ЗА НАД 2 МЛН. ЛВ., е на 28 г. от кв. „Гарата” в Горна Оряховица. Борислав Димитров – Бобито бе закопчан при спецакцията от 18 април в Румъния. По време на обиските в Горна Оряховица от палатите му бяха иззети два луксозни автомобила –  „Мерцедес S класа” и „Ауди А7”. Те са обща стойност около 200 000 лева. Бобито живее в палати в квартала на богатите и се е замогнал през последните няколко години от „работата” като муле при телефонни удари срещу пенсионери у нас. Въпросната му къща прогимназия в махалата била строено по време на соца. След това обаче фамилията вложила над 500 000 лева за луксозни ремонти, барбекюта, тревни площи, детски площадки и т.н.

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ УДАР НА БОБИТО Е УЧАСТИЕТО МУ В НАЙ-ГОЛЯМАТА ЗАСЕГА У НАС измама в Първомай. Преди четири години той и още няколко бяха измамили 80-годишна с 300 000 евро. Схемата бе от старите – да се помогне на близък на операция. Парите са били на внука и, който щял да ги инвестира в обществена поръчка за строеж. През септември 2015 г. МВР спипа край Велико Търново Бобито и негови съучастници в крупната измама на възрастната жена от Първомай.

Едно от мулетата тогава носи пътна чанта 170 000 евро, които трябвало да даде на Борислав Георгиев – Бобито, от Горна Оряховица. Нашето муле пък трябвало да предаде огромната сума пари на поръчителите на измамата, но далаверата бе пресечена от криминалистите во главе с Мариян Лонгинов от Горна Оряховица. След това цялата сума от 300 000 евро бе намерена и измамниците останаха с пръст в уста. Заради тази измама Бобито има 5-годишна ефективна присъда от съда в Първомай, която наскоро е трябвало да бъде потвърдено от Окръжния съд в Пловдив.След като научил за това, той преди десетина дни заминал за по-дълго време на Румъния,за да се крие и да продължи да „работи”. Той и останалите ало бандити от Горна Оряховица били на работа в северната ни съседка цяло седмица и се прибирали в луксозните си къщи през уикенда. В Румъния групата работела на смени. Всичките 23-ма „въртачи” арестувани там,също са от Горна Оряховица.

Палатът на боса ,който прилича на прогимназия

ДО МОМЕНТА БОБИТО ИМА 6 ПРИСЪДИ ВЪПРЕКИ КРЕХКАТА СИ ВЪЗРАСТ. Този човек няма нито един работен ден, няма фирма и е необразован. Той обаче е замесен и в измама за 400 000 лв. в София на банкерка преди месеци. Към момента той има зад гърба си реализирани ало измами за над 1 млн. лв., пресмятат криминалисти.

ОСВЕН БОБИТО, ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА СПЕЦПРОКУРАТУРА Е ОТВЕЛА в четвъртък баща му Георги Димитров. В Румъния са прибрани Николай Златков –Шакито и Георги Парашкевов,също от кварталите на богатите – Калтинец, и Гарата. В София са били арестувани пет от мулетата на групата на Бобито, която той дирижирал от Румъния. Последните измами на бандата са само в столицата. Според спецове в борбата с ало измамите в тези банди няма единствен патрон, както е при наркобандите. Бобито обаче през последните години се изявил заради солидния си предишен опит като муле и „въртач”.

 

СТРОИТЕЛНИЯТ НАДЗОР ПРОВЕРЯВА ЗАКОННИ ЛИ СА ЛУКСОЗНИТЕ ИМОТИ

 

ВСИЧКИТЕ НАД 30 АРЕСТУВАНИ ЩЕ БЪДАТ РАЗСЛЕДВАНИ И ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ, ако не могат да докажа доходи, плащане на данъци и другите си придобивки. В петък в общината в Горна Оряховица е пристигнал факс от Националния строителен надзор  в София.По разпореждане на Спецпрокуратурата вече започваха проверки на 5-те имота в Горна Оряховица, които бяха обискирани на 18 април и от тях бяха иззето общо 6 луксозни возила. Тепърва ще се проверява дали палатите имат строителни разрешителни.Освен това ще се проверява и социалният статус на бандитите –плащат ли данъци ,осигуровки и т.н., поясни кметът инж. Добромир Добрев. След това ще се стигне до КОНПИ ,която с радост ще изземе в полза на държавата къщите и колите,които най-вероятно ще се окажат незаконни.Защото не може от социални помощи и от гурбет в Германия в строителството да се докажат доходи за милиони,колкото струват палатите на ало мафията. В Горна Оряховица преди доста години държавата иззе къщата на осъден за измами. Днес палатът на Злати Златев е собственост на мъж от Кюстендил, който си я купил на търг.

Нели СУКОВА

Сн. архив

 

3 коментара за “28-годишният Бобито – тартор на най-голямата банда у нас,взеха му две коли за 200 000 лв.

  • 19.04.2019 в 17:07
    Permalink

    Който е писал статията май няма никакво понятие какво е муле и къде стои в йерархията. Но иначе обяснява „подробности“.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *