71 четения

Командос поиска 11 000 лева подкуп, за да върне откраднат джип на жена от Лясковец

Командос от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) е задържан в четвъртък с краден автомобил. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов. По негова информация задържаният служител е на ръководно ниво и е искал откуп от собственика на автомобила, за да му го върне обратно.

„В Столична дирекция на вътрешните работи е получен сигнал на 18 април за искан откуп на автомобил. Колегите са направили съответната подготовка преди срещата. Знаело се е мястото, където ще бъде проведена срещата. Водено е скрито наблюдение. Тъжителката е отишла там, а лицето, което се е явило за разговор, е било задържано“, допълни Иванов.

Главният секретар на МВР уточни, че след като е задържан мъжът, се е оказало, че е служител на СОБТ. В МВР е привикан командирът на отряда и е започнала вътрешна проверка по случая.

По непотвърдена информация задържаният се казва Красимир Пешовски и е от Лясковец, а жената била негова съгражданка и двамата се познавали. Пострадалата дама решила да се обърне към него за помощ, след като неизвестни откраднали джипа й. Пешовски предложил помощ срещу заплащане от 11 000 лв. Тогава лясковчанката сигнализирала полицията, а предадените на баретата банкноти били описани. Мъжът е спипан на местопрестъплението при предаването на 2000 лв., защото жената имала само толкова в момента. Очаква се спецпрокуратурата да повдигне обвинение на Красимир Пешовски, който е бил с мярка задържане за 24 часа.

3 коментара за “Командос поиска 11 000 лева подкуп, за да върне откраднат джип на жена от Лясковец

 • 19.04.2019 в 20:30
  Permalink

  „НАШАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ“

  Отговор
 • 22.04.2019 в 13:28
  Permalink

  Много командос, много нещо вее … Един го бият две циганета, втори ги стрелят луди пенсионери, други в разни схеми замесени … имат ли някоя успешна мисия тия хора почвам да се чудя ?

  Отговор
  • 23.04.2019 в 7:02
   Permalink

   То тоя дето го стреляха луди пенсионери не е много ясно – може и неговите да го убиха ама да се потули работата…

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!