Маратон на четенето по повод международния ден на кирилицата в Габрово

На 23 април 2019 година – Световният ден на книгата и четенето, точно в 14.30 часа в градския парк на Габрово (между основната сграда на библиотеката и Детски отдел в читалищната сграда) ще започне ежегодният флашмоб с книги, доброволци, граждани, библиотекари, част от националния  Маратон на четенето 2019.

Импровизираното четене на открито е инициатива на екипа и доброволците на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” и през 2019 година е посветено отново на знакови годишнини, свързани с непреходността на словото и неговите творци – 455 години от рождението на Уилям Шекспир, 250 години от рождението на Иван Крилов, 100 години от рождението на Веселин Ханчев,  100 години от рождението на Николай Хайтов и др.

Всички възрасти са поканени да вземат участие във верижното четене – всеки може да се включи с кратък откъс от любима или скоро прочетена книга. Няма ограничения за онова, което избирате да прочетете – идеята на тази инициатива е да се илюстрира духовното съзряване чрез словото и книгите във всички исторически периоди.

Каним габровци да вземат участие в това импровизирано четене, демонстриращо любовта към книгите и в подкрепа на мисията на библиотеките – да образоват своите читатели, да им помагат в ученето през целия живот, да съхраняват световното книжовно културно наследство за бъдещите поколения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *