Ангел Джамбазки: „Борбата за отечеството е борба всеки ден!“

„Борбата за отечеството е борба всеки ден. Това е борба, която всеки един от нас трябва да води, независимо от своята обществена, лична или друга позиция. Ние, българите, имаме само едно отечество. Нямаме резервно. Нямаме друга родина и нямаме никакво намерение да ходим никъде другаде. Без значение в какъв съюз сме, без значение къде сме, ние трябва да знаем винаги, че България е над всичко. Само и единствено България е над всичко. Това трябва да браним. Това трябва да пазим! Това е нашето задължение и нашата задача.“

С тези думи Ангел Джамбазки се обърна към стотиците великотърновци, по време на подкрепения от него и ВМРО концерт на Илия Луков и ТФ „Мездра“ във Велико Търново.

Джамбазки призова великотърновци да упражнят правото си на глас на предстоящите евроизбори, защото само по този начин ще имат основание да търсят сметка и отговорност от този, когото са избрали.

Програмата на Илия Луков и великолепните танцьори започна с изпълнение на патриотичната песен „Къде си, вярна ти любов народна?“. В продължение на час и половина с родолюбиво чувство и горещо сърце, под силните аплодисменти на публиката, извилите се хора и развят български трибагреник, обичаният народен певец пя автентични, хороводни и революционни песни за свободата по повод 143 г. от Априлското въстание.

Красотата на народните танци и песни, изпълнени с непоколебимия дух и заряд на българското, изпълни със смисъл надслова на концерта в болярския град – „С български патриотизъм в Европа“ и потвърди и позицията на Ангел Джамбазки, който горещо апелира да пазим българската музика, българската шевица, българската традиция и  българските обичаи, защото „те ни правят българи, те напомнят нашето минало и те ни мотивират за това да браним Отечеството си и занапред“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *