ДГ "Пчелица" се присъедини към инициативата "Да защитим пчелите" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

ДГ „Пчелица“ се присъедини към инициативата „Да защитим пчелите”

Публикувана на: 23.04.2019г. 335 прегледа

В ДГ „Пчелица“ гр. Лясковец още в далечната 1999 г. е поставено началото на много инициативи, свързани със световния ден на Земята – 22 април.

Тази година учители и деца не изневериха на традицията и целия ден посветиха на природата, на опазването й и на защитените видове. За 20-та поредна година в Денят на земята, лясковските малки пчелички проведоха поредица от инициативи, част от тазгодишната кампания под наслов: „Ден на Земята 2019 – Защитете нашите видове“. Малките възпитаници на детската градина научиха от своите учители много за растенията и животните, за застрашените видове на Земята и особено за пчеличките – насекомите, чието име носи тяхната градина. Какво трябва да знаете за пчелите и как можете да ги защитите, бе основният въпрос, на който възпитателите дадоха отговори, както и на проблема защо трябва да защитаваме пчелите. Малчуганите узнаха още, че пчелите са основен вид, като всички други видове зависят от тях, за да оцелеят. Децата още от най-ранна възраст разбраха също какви са основните видове заплахи за пчелните видове и какви действия могат да се предприемат, за да помогнем и защитим пчелите, а именно – да пазим природата от вредни вещества и отпадъци.

В двора на детската си градина децата имат истински кошер, знаят и как се произвежда мед, а около кошера най-малките палавници от първа група си наредиха и китна градинка с различни цветенца, от чийто прашец става вкусния мед.

По-големите от втора, трета и четвърта група цял ден почистваха в двора, за да е екологично чист произвеждания от работливите пчелички продукт, който всички деца много обичат. Във всяка група учителите работиха в Деня на Земята с децата, които слушаха за защитените видове, разглеждаха изработена от учителския екип брошура, изрязваха, апликираха, конструираха и си направиха цветни картонени пчелички, за да покажат колко много обичат своите приятели – най-важният вид на планетата.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!