Местна фирма дари оборудване на търновската неонатология

Отделението по неонатологията на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ днес получи нови инхалатори, ръстометър и теглилка. Дарението е от фирмата „Таксбек Груп Велико Търново“, която за поредна година подкрепя медицинското звено, предоставяйки безвъзмездно нова апаратура.

„Ние сме щастливи и горди от това, че можем да помагаме на децата в най-крехка възраст и в същото време в най-важния период от началото на техния живот. Поднасяме огромни благодарности и поклон пред професионализма и отдадеността на медицинския персонал и лекарите в неонатологията във Велико Търново. Когато виждаме с каква страст работят те и каква неземна грижа полагат, това дава още повече смисъл и в нашата мисия като спонсори“, заяви Цветанка Иванова, офис мениджър на „Таксбек Груп Велико Търново“.

Дарението ще улесни ежедневната работа покрай грижата за най-малките пациенти на екипа на бебешката реанимация.

„Благодарим за пореден път на фирма „Таксбек“, тя всяка година се откликва на необходимите ни консумативи. Тази година най-голяма нужда имахме от теглилки и инхалатори. Това са неща, които всеки ден се ползват от различни бебета, тъй като напоследък се увеличава броят на децата, на които се налага да се правят инхалации и такива, с респираторни заболявания“, заяви началникът на отделението, д-р Кина Николова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *