179 четения

Михаела станала полицай в чест на баща си

27-годишната чаровна служителка е завършила теология и национална сигурност. Съпругът й Даниел е униформен в Елена

 

МИХАЕЛА СЛАВЧЕВА Е СРЕД НАЙ-МЛАДИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА ПОЛИЦИЯТА В СТАРАТА СТОЛИЦА. Тя е избрала тази професия в чест на баща си Кънчо Кънев и колегата му Петър Георгиев, които загинаха в катастрофа при челен удар с линейка през април 2010 г. Те бяха от Самоводене и работеха в участъка в Ресен. Тогава Миша е била на 18 години. Избрала да върви по стъпките на баща си, защото кръвта вода не става. Пък и това е била нейна мечта – да бъде полицай. Тя е завършила математическата гимназия в старата столица, после има бакалавърска степен по теология във ВТУ и накрая е завършила национална и регионална сигурност в Националния военен университет. Няколко години Михаела бе сред децата на загинали по време на служба полицаи и получаваше награди по празници и най-вече по Коледа. Това само й е напомняло, че трябва да тръгне по стъпките на баща си Кънчо, който винаги е бил пример за подражание и възхищение за нея и е загинал на 40 г.

Въпреки толкова дипломи и възможности тя е избрала да служи в МВР. Започва работа след шестмесечна школа. През 2011 г. влиза в системата и работи в паспортна служба, после е в охранителна полиция и пеши патрул по улиците, съвсем отскоро е зад едно инфарктно гише в Районното управление във В. Търново.

УНИФОРМЕНАТА РУСА КРАСАВИЦА НА ГИШЕТО В РАЙОННОТО всеки ден изслушва най-малко по 100 души. При нея за административно-наказателни преписки, актове, сигнали и какво ли още не гражданите отиват, за да си получат акта или да се оплачат за загубена лична карта или за извършено престъпление. Михаела сега работи с майка си Радка, която изпълнява същите задължения на същото работно място, но е в системата отдавна.

„Много често хората ме питат каква е връзката между теологията, националната сигурност и полицията. И аз отговарям – баща ми! Освен това обичам да работя с хора, да помагам, но искам между тях да има повече уважение и толерантност, да не са толкова гневни и сърдити. Вярно е, че всички имаме защо да се гневим на държавата, но аз нямам вина и много ми се иска, когато идват при мен, да са по-вежливи“, казва Михаела.

ДРУГОТО ПРЕКРАСНО НЕЩО, ЗАРАДИ КОЕТО СИ СТРУВА ДА РАБОТИ В МВР, Е СРЕЩАТА С любимия мъж в живота й. По време на служба те се харесали с Даниел. Той е от Елена и работи в местната охранителна служба на полицейското управление в града. Двамата са почти връстници. През 2017 г. сключват брак. Романтично предложение тя не е получила, но той само рекъл: „Е, сега е моментът!“. И се взели, след което изтеглили сериозен банков заем. На сватбата, както се казва, са били подредени „милиционер, роднина“, се шегува Миша. За гостите семейство Славчеви направили магнитчета като полицейски значки със своите снимки. Имат две деца. Живеят в Самоводене. Той пътува всеки ден до Елена и до Самоводене, но това не им тежи. Заради грижите по децата Михаела е поела и административната работа, която е от 8 до 17 часа.

Младото полицейско семейство никога не си е помисляло за гурбет и дори за почивка в чужбина. Те обичат родината си и са националисти, подчертава Михаела Славчева. Заради това по поводи се обличат и в национални носии. Време за хоби нямат, но отскоро тя ходи да тропа народни танци два пъти седмично за по един час за разтоварване.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *