Община Павликени ще финансира наградата „Никола Гюзелев“

Общински съвет – Павликени, даде съгласието си за учредяване на награден фонд в полза на фондация „Никола Гюзелев“, която присъжда приза веднъж на две години.

Наградата „Никола Гюзелев“ е международна и е предназначена да означи високи постижения в оперното изпълнителско и изобразителното изкуство. Тя е учредена през 2016 година по повод 80 години от рождението и 55 години сценична дейност на маестро Никола Гюзелев. Отличието има за цел да приобщи повече млади хора и техните интереси в творческите процеси на изкуството и културата и за още по-значимо укрепване на положителния облик на България в Европа и света.

Председателят на фондация „Никола Гюзелев“ Анна Мария Гюзелева покани Община Павликени да вземе участие в начинанието за почитане името и делото на почетния гражданин на Павликени Никола Гюзелев, като учреди награден фонд.

Следващото събитие по връчването на наградата ще бъде на 23 юни 2019 г. в зала „България“ по време на юбилеен концерт в памет на 5-годишнината от смъртта на маестро Никола Гюзелев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *