Откриха обновената детска градина "Пролет" в старата столица | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Откриха обновената детска градина „Пролет“ в старата столица

Публикувана на: 23.04.2019г. 713 прегледа

БЛИЗО 433 000 ЛВ. ИНВЕСТИРА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО В ОБНОВЯВАНЕТО НА ДЕТСКА ГРАДИНА „ПРОЛЕТ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Детското заведение беше част от мащабния проект „Развитие на модерна образователна инфраструктура в град Велико Търново“, за който общината получи финансиране от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. и Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. За 8 694 000 лв. е целият проект, от тях 6,7 млн. са европейското съфинансиране. 1 183 245 лв. получи общината от националния бюджет, а собственият финансов принос е в размер на малко над 800 000 лв.

ОБНОВЕНАТА ДЕТСКА ГРАДИНА БЕШЕ ОТКРИТА С ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ, НА КОЯТО ПРИСЪСТВА КМЕТЪТ НА ОБЩИНАТА ДАНИЕЛ ПАНОВ. Той и директорът на детското заведение Петя Цикалова прерязаха лентата, след като отец Славчо и отец Асен благословиха децата и техните учители.

„82 години от създаването си тази детска градина вече има съвременен, европейски вид. Радвам се, че днес даваме края на проекта за детска градина „Пролет”, която съществува благодарение на дарението, което преди близо 70 г. е направила Тодора Гунчева. Тогава тя е завещала къщата си и целия си двор, за да има тук детско заведение“, каза инж. Даниел Панов.

Ремонт на покрива, укрепване на фасадата, подмяна на вътрешната дограма и цялата отоплителна инсталация, са част от ремонтните дейности, извършени в детската градина. Обновено е и дворното пространство.

120 са децата, които посещават детска градина „Пролет“. Те са разпределени в четири възрастови групи, има и една яслена, в която ходят двегодишни малчугани.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!